Güncel Haberler

RESMİ: Tofaş’ın Potansiyel Rakiplerinden Murcia, Diop’u Transfer Etti

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde eleme turu oynayacak temsilcimiz Tofaş’ın gruplara kalması durumunda rakiplerinden biri olacak İspanya Liga Endesa ekibi UCAM Murcia, kadrosunu Euroleague patentli bir uzun ile güçlendirdi.

Son olarak Gran Canaria forması ile izlediğimiz, koç Alonso’nun Baskonia’daki eski öğrencilerinden biri olan Ilimane Diop ile gelecek sezon için kontrat imzaladılar.

2.10 metre boyunda olan 27 yaşındaki Senegal asıllı, İspanyol pasaportu bulunan uzun, geçtiğimiz sezon Endesa’da 24 maçta ortalama 11.8 dakika süre alırken 3.0 sayı, 2.7 ribaund ve EuroCup sahnesinde ise 18 maçta ortalama 12.9 dakika sahada kalırken 3.6 sayı, 2.4 ribaund ile katkı vermişti.

İspanya’da Alava alt yapısında basketbola başlayan Senegal doğumlu uzun, sonrasında yine alt ligde Euskadi formasını giymiş ve ardından tam 8 sezon Baskonia’da oynadıktan sonra geçen yaz Granca’ya transfer olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …