Güncel Haberler

RESMİ: Efes’in İlgilendiği Thompkins, Zenit ile Anlaştı

Bu sezon herhangi bir Avrupa kupasında mücadele etmeyecek olan, sadece VTB Ligi‘nde oynayacak olan Zenit, önemli bir transfere imza attı.

Koç Pascual yönetimindeki Rus ekibi, Real Madrid ile yollarını ayıran tecrübeli uzun Trey Thompkins ile 1 yıllık kontrat imzaladığını duyurdu. Temsilcimiz Anadolu Efes’in de radarında olan bir isimdi.

2.08 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun geride bıraktığımız sezon Liga Endesa’da sadece 3 maçta ortalama 18.7 dakika süre alırken 5.3 sayı ve Euroleague’de ise 13 maçta ortalama 13.5 dakika sahada kalırken 5.7 sayı, 2.2 ribaund ile katkı verebilmişti.

2011 NBA Draftı’nda 2. tur 37. sırada Clippers tarafından seçilen Thompkins, Clippers ile sadece bir sezon NBA’de boy göstermiş sonrasında Avrıpa kariyerine 2014’de Novgorod’da başlamıştı. Ardından da 2015 yazında Real Madrid’e transfer olmuştu ve o günden beri de başka takımın formasını terletmedi.

  • Euroleague şampiyonluğu x 1 (2018)
  • Liga Endesa şampiyonluğu x 4
  • İspanya Kupası x 3
  • İspanya Süper Kupası x 2

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real Madrid, Belgrad Deplasmanında Güle Oynaya Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 15. hafta mücadelesinde Real Madrid, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 58-72 gibi …