Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos, Grigonis ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos, Litvanyalı şutör ile büyük ölçüde anlaştı.

SDNA’da yer alan habere göre Yunanistan Ligi‘nin son finalisti, Marius Grigonis ile her konuda anlaştı ve 2024 yılına kadar geçerli bir sözleşmesi olduğu için görüştükleri kulübü CSKA Moskova ile de prensipte anlaştılar. Yakın zamanda ufak pürüzlerin de tamamlanması ve transferin açıklanması bekleniyor.

Litvanyalı şutör ile Maccabi, Olympiakos, Zalgiris Kaunas ve Valencia da ilgilenmişler ama bir gelişme olmamıştı.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli skorer bu sezon Euroleague sahnesinde 16 maçta ortalama 19.9 dakika süre alırken 8.5 sayı, %43.1 3sayı, 1.4 ribaund, 1.9 asist, 7.4 verimlilik puanı ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Grigonis Tenerife ile başlayan yolculuğunda Avrupa kupalarında adından sıkça söz ettirmiş, Alba Berlin’deki EuroCup macerasının ardından da Zalgiris’e transfer olarak artık Euroleague’in elit şutörleri arasına girmişti son 3 sezonda gösterdiği gelişimle. Aslında onun için sadece şutör demek haksızlık olur. Özellikle geçen sezonla beraber artık topu yere vurup üretebilen, dribbling üstü orta mesafe atışları, göz yaşı damlaları ve tabiki ceza üçlükleri ile skorer kimliğine bürünmüş bir isim ki pasör özelliklerini de geliştirmeye devam ediyor, hatta onu ikili oyunları topla organize ederken ve potaya giderken de sıkça görmeye başladık. Bu pozisyonlarda teması alarak çizgiye gittiğinde ise kusursuza yakın bir performansa sahip, ligin en yüksek yüzdeli faul kullanan isimlerinden biri.

Geçen yaz CSKA onu kadroya kadar son yıllarda yaşadığı ceza şutörü eksikliğini gidermek istemişti. Ama Litvanyalı skorer gerek yaşadığı sakatlıklar gerekse adaptasyon sorunları nedeniyle beklentileri karşılayamadı. Şimdi onun için de yeni bir sayfa açma fırsatı olacak. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası takımdan ayrılan Grigonis, 18 Şubat’tan sonra sezonu kapattı. Dolayısıyla sıkı bir yaz dönemi geçirmesi ve iyi şekilde hazırlanması gerekiyor. Sağlıklı ve hazır bir Grigonis’in yeniden yapılanan Panathinaikos’a özellikle hücum gücü anlamında çok şey katacağı, derinlik getireceği bir gerçek.

https://youtu.be/yw0E86slUt4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …