Güncel Haberler

İDDİA: Alba, Samar’ı Kadrosuna Kattı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Almanya easyCredit BBL şampiyonu Alba Berlin, kadrosunu genç bir guard ile güçlendiriyor.

Encestando’da yer alan habere göre geçtiğimiz sezon Fuenlabrada forması ile izlediğimiz genç guard Ziga Samar ile anlaşmaya vardılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

1.97 metre boyunda olan 21 yaşındaki Sloven guard, geçtiğimiz sezon Liga Endesa’da 30 maçta ortalama 21.1 dakika süre alırken 7.6 sayı, %47.1 3sayı, 2.7 ribaund, 4.7 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Real Madrid oyuncu fabrikasından çıkan genç oyun kurucu, geçtiğimiz sezon Avrupa’nın en iyi yerel liginde önemli süreler alarak kendisini kanıtlamış, önemli bir yetenek. Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım.

Önce artılarına bir göz atalım… Samar güvenilir ve net bir ceza şutörü. Yay gerisinden yaptığı doğru seçimlerle çok ciddi yüzdelere çıkan bir isim. Geçen sezon toplam 118 deneme yaparken 58 üçlük isabeti (maç başına 2 tane) bulmuş ve yüzde 47.1 gibi parmak ıssırtacak bir yüzde yakalamıştı. Tabi hücumdaki tek silahı bu değil.Top tekniği yüksek olan bir guard ve güçlü fiziğini de kullanarak potaya atak edebilen, her iki eliyle de pozisyonları bitirebilen bir isim. Ayrıca floater atışlarıyla orta mesafe tehditini de silahları arasına kattığını belirtelim. Saha görüşü ve pas yeteneği de üst seviyede, bu da onu elit bir oyuncu kurucu olma potansiyeline getirmiş durumda. Pozisyonuna göre iyi bir ribaundçu ve savunmada güçlü fiziğinin ve çabuk ellerinin avantajını iyim kullanıyor, topa baskı da önemli silahlarından birisi.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere… Bu sezona kadar dış şut yüzdesi iyi seviyelerde değildi, dolayısıyla istikrar ve sürdürülebilirlik konusunda halen sor işaretleri var. Her ne kadar iyi bir top tekniği olsa da kendi şutunu her zaman yaratamayabiliyor, bu konuda da istikrar sorunları var. Bencil olmaması iyi bir özellikle olsa da pası çok düşünmesi basit hatalar yapmasına neden olabiliyor. Atletik özellikleri ortalama seviyede ve savunmadaki zaaflarından en önemlisi ise konsantrasyon sorunu yaşayarak disiplinini kaybedebilmesi.

Samar, zeki ve yetenekli bir oyun kurucu, hem skor üretebilen hem de takımını organize edebilen bir guard. Özellikle geride bıraktığımız sezon çok iyi oynadı. Evet kendi şutunu yaratma konusunda bir istikrar problemi var ve atlet, delici guardları savunma konusunda henüz yeterli seviyede değil ama mücadeleden kaçmayan, hırslı bir oyuncu ve gelişime açık, yüksek potansiyelli bir guard kesinlikle. Alba da bu tarz oyuncular için Avrupa’daki en iyi okullardan biri. Euroleague sahnesinde de gelişimini sürdüreceğini düşündüğüm ve keyifle takip etmeye devam edeceğim genç isimlerden biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …