Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Eski Galatasaraylı Hayes ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, forvet rotasyonuna tanıdık bir ismi eklemek istiyor.

İspanya kaynaklı The Home of Glory haber sitesine göre ING Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe Beko, daha önce Galatasaray forması giymiş olan ve geçtiğimiz günlerde FC Barcelona ile yollarını ayırmış olan Nigel Hayes-Davis ile ilgileniyor. Ameirkalı forvet Zalgiris Kaunas’ın da gündeminde.

2.03 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı forvet, geçtiğimiz sezon Endesa’da 30 maçta ortalama 20.9 dakika süre alırken 5.8 sayı, 2.8 ribaund, 1.0 top çalma ve Euroleague sahnesinde ise 37 maçta ortalama 19.5 dakika sahada kalırken 4.2 sayı, 2.1 ribaund ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Hayes-Davis 2018-19 sezonunda temsilcilerimziden Galatasaray Doğa Sigorta forması ile çaylak sezonunu 7DAYS EuroCup’da tamamlamış ve 50-40-90 şut yüzdelerini yakalarken organizasyonun da en skorer ve en verimli 10 oyuncusu arasında yer almayı başarmıştı. Ancak Euroleague sahnesindeki ilk 3 sezonunda önce Zalgiris ile sonra da Barça ile aynı başarıyı sağlayamadı. Şimdi bir şans daha arıyor ve bana göre bunu hakediyor.

Top tekniğinin yanı sıra Hayes, sürati ve şut tehditi ile klasik bir 3 numara özelliklerine sahip olduğu gibi 4 numarada da görev alabilecek fizik ve güce sahip. Bu da onu bir çok koçun sisteminde kullanabileceği potansiyel bir ters eşleşme silahı yapıyor. Ancak istikrar sorunu devam ettiği gibi maçın içinde yaşadığı kopmalar, odaklanma problemleri onun performansını çok düşürdü bu sezon. Mental olarak toparlanması gerekiyor öncelikle.

Hayes, hem 3 hem de 4 numaraya oynayabilen çok yönlü bir forvet. Sarı lacivertlilerin kadrosunda aslında Pierre gibi ona bu konuda benzer bir isim daha var. Ayrıca kontratı devam eden ama takımdan ayrılması ve Bologna ile anlaşması gündemde olan Polonara’nın durumu da net değil. Eğer İtalyan forvet ile yollar ayrılacaksa elbette Hayes-Davis takviyesi elzem olacaktır. Sonuçta dış şut tehditi ve yüzü dönük silahları da bulunan, basketbol IQ’su yüksek ve kaliteli karakteri ile beraber verimli bir takım oyuncusu olan Amerikalı forvet her takıma lazım cinsten bir isim. Ama tabiki onun bir yıldız olmadığını, görev adamı ya da bir tamamlayıcı olduğunu tekrar hatırlatalım.

https://youtu.be/FDx1M-vF9RE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …