Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes’in Opsiyonlarından Biri Thompkins (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de üst üste 2 kez şampiyon olan temsilcimiz Anadolu Efes, 4 numara rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

Gazzetta.gr’de yer alan habere göre ING Basketbol Süper Ligi finalisti Anadolu Efes‘in 4 numara için opsiyonlarından biri Real Madrid ile yollarını ayıran Trey Thompkins.

2.08 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun geride bıraktığımız sezon Liga Endesa’da sadece 3 maçta ortalama 18.7 dakika süre alırken 5.3 sayı ve Euroleague’de ise 13 maçta ortalama 13.5 dakika sahada kalırken 5.7 sayı, 2.2 ribaund ile katkı verebilmişti.

2011 NBA Draftı’nda 2. tur 37. sırada Clippers tarafından seçilen Thompkins, Clippers ile sadece bir sezon NBA’de boy göstermiş sonrasında Avrıpa kariyerine 2014’de Novgorod’da başlamıştı. Ardından da 2015 yazında Real Madrid’e transfer olmuştu ve o günden beri de başka takımın formasını terletmedi.

  • Euroleague şampiyonluğu x 1 (2018)
  • Liga Endesa şampiyonluğu x 4
  • İspanya Kupası x 3
  • İspanya Süper Kupası x 2

OYUNCU ANALİZİ:

Thompkins, 9 Mayıs 2021’de geçirdiği ağır sakatlık sonrası ancak Aralık 2021’de sahalara dönebilmişti ki sonrasında da kendisini tam olarak bulamadı. Rotasyonda halihazırda Randolph, Poirier, Tavares, Yabusele gibi isimlerin bulunması artı forvet rotasyonuna Deck’in de eklenmesiyle süreleri de epey azaldı, sakatlık sonrası adapte olma süresi daha da uzadı.

Tecrübeli forvet etkili dış şutları, oyun zekası, topu yere vurabilmesi ve tabiki ribaundlara verdiği katkı ile sağlıklı kalabildiği sürece her eve lazım bir uzun. Özellikle 4 numarada statik oynamayı seven, zeki ve istikrarlı şutu olan bir isim arayan, yarı sahada oyunu açmak isteyen takımlara çok uygun bir isim. Artık ilerleyen yaşıyla bacakları daha ağırlaştı, tabi sakatlığın da etkisiyle dakikalarını da kontrol etmek gerekecektir. Ama halen üst seviye Euroleague takımlarında alternatif roller alabilecek bir isim olduğunu düşünüyorum.

Anadolu Efes, Moerman ile yollarını ayırdı ve yerini bir diğer Fransız M’Baye ile doldurdu. Ancak Singleton konusu halen net değil ve onunla da yolların ayrılma ihtimali yüksek. Bu durumda 4 numaraya bir takviye daha gerekecek. Koç Ataman’ın sisteminde uzun forvette oynayan isimlerin özellikle hücumdaki katkısı ve en en önemlisi dış şut tehditinin yüksek olmasının ne kadar kritik olduğunu biliyoruz. Sezonun son bölümünde Singleton ile Moerman’ın skor katkısı konusunda kısır kalmaları sistemi epey zorlamıştı. Thompkins ise bu anlamda tam koç Ataman’ın istediği tarzda bir uzun. Hatta kısa beşlerde onu 5 numaraya da kaydırma lüksü olacaktır. Evet ilerleyen yaşı ve savunmada zaman zaman ağır kalarak zaaf göstermesi nedeniyle süreleri kısıtlanacaktır, takımın asıl 4 numarası olamaz ama halen tecrübesi, winner bir oyuncu olması ve hücumdaki çok yönlü performansı ile katkısının yüksek olacağı da bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …