Güncel Haberler

RESMİ: Kızıl Yıldız, Martin ile İmzaladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Adriyatik Ligi şampiyonu Kızıl Yıldız, yeni uzununu açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Olympiakos ile yollarını ayıran Hassan Martin ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

2.01 metre boyunda olan 26 yaşındaki solak uzun, geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde 31 maçta ortalama 14.6 dakika süre alırken, 5.5 sayı, 3.0 ribaund ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Martin, için ilk söylememiz gereken 4-5 numara arasında sıkışmış bir oyuncu olması. Deiğer taraftan atletik özellikleri ile ön plana çıkan patlayıcılığı üst düzeyde olan bir isim. Daha çok boyalı alanda etkili olan ve çabuk ayakları ile ikili oyunda potaya devrilerek hareketli aldığı topları her iki eliyle de yüzdeli bitirebilme özelliğine sahip bir uzun. Güçlü fiziği ve atletik özellikleri ile boyalı alandaki rakiplerine nazaran kısa olan boyunun dezavantajını kapatıyor. Her iki pota altında da savaşçi kimliğini bu özellikleri ile birleştirerek ribaundları domine eden bir uzun. Ayrıca blok tehditi de üst düzeyde, gerek potaya hareketli kısaları gerekse alçak postta birebir oynayan rakiplerini göğüsleyip blokları ile püskürtebilen bir forvet.

Bayreuth’daki FIBA Şampiyonlar Ligi performansından sonra çıkışını Buducnost forması ile EuroCup sahnesinde de sürdürmüştü Martin ancak Olympiakos’da Euroleague sahnesindeki ilk sınavında beklentileri karşılayamadı. Ama bir alt seviyedeki Euroleague takımları için yüksek enerjisi, fiziksel temastan kaçmayan oyun tarzı ve müthiş atletizmi ile faydalı olabilecek bir isim. Artık bir uzuna göre kritik olan 27-31 yaş dönemine giriyor. Dolayısıyla süre ve sorumluluk alacağı bir takımda oynaması, gelişimini hızlandırması gerekiyor. Sırp ekibi de bu konuda uygun bir adres. Koç Radonjic’in aksine koç Jovanovic’in klasik uzunların yanında böyle atlet bir uzunu da tercih etmesi bence onlara hem savunmada hem de hücumda daha fazla çeşitlilik ve değer katacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …