Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor, Eski Galatasaraylı Auguste ile Kadrosunu Güçlendirdi (Analiz)

7DAYS EuroCup‘da mücadele edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor kadrosunu eski Galatasaraylı bir uzun ile güçlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre geçen sezon Cedevita Olimpija forması ile izlediğimiz Yunan pasaportu da bulunan Amerikalı uzun Zach Auguste ile gelecek sezon için anlaştılar.

2.08 metre boyunda olan 29 yaşındaki Auguste, geçtiğimiz sezon EuroCup’da 20 maçta ortalama 19.1 dakika süre alırken 8.7 sayı, 5.0 ribaund, 1.1 asist ve Adriyatik Ligi’nde ise 31 maçta ortalama 19.0 dakika sahada kalırken 9.7 sayı, 6.1 ribaund ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Panathinaikos ile Euroleague macerası iyi geçmeyen Auguste, EuroCup seviyesinde ise ne kadar faydalı ve istikrarlı bir uzun olduğunu Galatasaray’dan sonra Cedevita’da da göstermiş bir uzun. Gelin birlikte onun artılarını eksilerini tekrar hatırlayalım.

Öncelikle artılarına bir bakalım… Modern bir uzunun sahip olması gereken atletizm ve mobiliteye sahip. Tam sahayı süratlı bir şekilde koşabiliyor ve takımını yüksek tempoda yanlız bırakmıyor. Yarı saha hücumlarında ise ikili oyunlarda, potaya net ve çabuk devrilen, hava harekatı tehditi yüksek bir uzun olduğu gibi top tekniği de iyi durumda, potaya yüzü dönük de atak edebiliyor. Alçak postta da gelişimini sürdüren bir uzun ve teması almaktan kaçmayan, dengesi kolay bozulmayan bir bitirici. Çember altında onu durdurmak zor. Ribaundlarda da savaşçı kimliği ile topu her zaman canlı tutabilen bir isim ve özellikle rakip pota altındaki ikinci şansları kovalıyor, buradan da takımına skor katkısı verebiliyor.

Gelellim eksilerine… Kanat uzunluğu boyuna göre kısa ve elleri de küçük. Bu hem pota altında el hassasiyetini düşürüyor hem de çember koruma konusunda onu sıradan bir isim yapıyor. Rakipler onun üstünden fazla zorlanmadan skor üretebiliyor. Oyunun bu tarafında konsantrasyon sorunları yaşıyor. Klasik 5 numaralar karşısında ince kalabildiği gibi kısa forvetlerde ona karşı çabukluk avantajlarını kullanıyorlar. Hücum tarafında ise dış şut ya da orta mesafe tehditinin bulunmaması önemli eksiler. Ayrıca pas yetenekleri de sınırlı, bu da onu tek yönlü bir isim yapıyor hücum tarafında.

Ribaundlardaki etkinliği, atletizmi ve mobil bir uzun olmasıyla EuroCup sahnesinde faydalı oldu bu sezon. Ayrıca sırtı dönük silahlarını da geliştiren Auguste, artık savunmada da daha iyi bir durumda, artan pozisyon bilgisi ile erken faul problemine girmiyor. Özellikle ikili oyunlarda aranan bir bitirici ve yüksek enerjisi ile iki pota altında da ribaundlar konusunda takımına liderlik etti. Bursaspor formasıyla her iki pota altında takımına enerji katacak önemli bir performans sergileyeceğini, çember koruma konusunda Hayes’i aratabileceğini ama skor üretimi konusunda ise dha faydalı olacağını rahatlıkla söyleyebilirim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …