Güncel Haberler

İDDİA: Alba, Genç Yetenek Hukporti ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Almanya easyCredit BBL‘nin son şampiyonu Alba Berlin genç yeteneklere yatırım yapmayı seviyor.

Sportando’da yer alan habere göre sezonu Avustralya’nın Melbourne United takımında tamamlayan Togo asıllı Alman uzun Ariel Hukporti ile ilgileniyorlar.

2.14 metre boyunda olan 20 yaşındaki genç uzun, NBL’de 30 maçta ortalama 15.3 dakika süre alırken 6.7 sayı, %66.2 s.atış, 4.8 ribaund, 1.3 blok istatistikleriyle katkı vermişti. Yer aldığı 2022 NBA Draftı’nda herhangi bir takım onu tercih etmemişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Solak uzun için tam bir dev diyebiliriz. Müthiş bir fiziği var ve açıkçası NBA için çok erken olsa da Avrupa basketbolunda heyecan verici yeteneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Hukporti, alçak postta etkili silahları bulunan bir uzun. Sırtı dönük 1-1 üretebilmesi günümüz basketbolunda değerli özelliklerden biri ki bunu yaparken geriye çekilerek bulduğu şutlarını da geliştiriyor olması kritik, düşünsenize 2.14 boyundaki bir uzun geriye çekilerek şut tehditine sahip! Bununla beraber elbette topsuz katlarda, özellikle tepe ikili oyunları sonrası yaptığı hava harekatları ile skor üretimine katkı veriyor, onu çembere yakın bir şekilde topla buluşturduğunuzda durdurulması zor bir isim gerçekten. Bir diğer önemli artısı da kaliteli perdeleme yapan bir uzun olması, aynı setten çok fazla sayıda perde yapabiliyor ve ayaklarını yere sağlam basarak takım arkadaşlarına ciddi bir avantaj sağlıyor. Atletik özellikleri ve fiziksel avantajının da etkisiyle çok iyi bir ribaundçu ve aynı zamanda tahmin edeceğiniz üzere blok tehditi yüksek bir uzun. Genel anlamda oyunun savunma tarafında çalışkan, agresif ve konsantrasyonu yüksek.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Her ne kadar dev bir pivot olsa da artık modern basketbolda uzunların yüzü dönük silahlarının da bulunması önemli oluyor, bu konuda çok ham. Ayrıca tercih hataları fazla olan bir uzun, zorlama ve yanlış şutlar seçebiliyor özellikle potadan uzaklaştıkça. Özellikle alçak postta ikili sıkıştırmalara maruz kaldığında pas yeteneğinin ne kadar düşük olduğunu görüyoruz, bu konuyu acilen geliştirmeli. Topsuz etkinliği daha fazla olan bir uzun olduğu için doğru pozisyon alamadığı zamanlarda takım arkadaşları da onu unutuyor, hücumda pasif kalabiliyor. Savunma tarafında ise iki önemli eksisi var, birisi fiziği ve ağır ayakları nedeniyle perimetrede zorlanması, diğeri de güç kontrolü ve kötü zamanlama nedeniyle erken faul problemine girebilmesi.

Hukporti, güçlü, mobil ve alçak postta üretim seviyesi yüksek olan bir uzun. Ribaundlara katkısı ve çember koruma özelliği ile de henüz erken olmasına rağmen 1-2 sezon içerisinde Euroleague seviyesinde bile iyi bir görev adamı, alternatif uzun olabilecek potansiyele sahip. Şut tehditi, pas yeteneği ve karar verme mekaniği gibi konuları ne kadar hızlı geliştirirse kariyerindeki basamakları da o kadar hızlı çıkabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …