Güncel Haberler

Draymond Green, Bjelica’nın Ayrıldığına Üzülmüş

NBA‘in son şampiyonu Golden State Warriors, serbest oyuncu piyasasında önemli rol oyuncularını kaybetti ki bunlardan da biri de temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘ya geri dönen Nemanja Bjelica oldu.

Warriors’un tecrübeli yıldızı Draymond Green, YouTube’da yayınladığı podcastinde Golden State‘in serbest piyasadaki hamlelerinden ve kaybettikleri oyunculardan bahsetti. Deneyimli oyuncu, kendisini en çok inciten gelişmenin Bjelica’nın takımdan ayrılması olduğunu söyledi.

Green, Bjelica’nın Avrupa’ya dönüş tercihini mecbur kaldığı için değil, ailesinden ötürü aldığını belirtti:

Bizim için bir diğer önemli kayıp Bjelica oldu. Beli, Fenerbahçe‘ye geri döndü ki bu beni biraz üzdü. Onunla harika bir ilişki kurma fırsatım oldu ve açıkçası basketboldan daha uzun sürecek bir bağ kurduk. Ama bence bu, zorunlu bir iş tercihinden ziyade ailesi için yaptığı bir hamle oldu. Beli’nin iki küçük çocuğu var ve ailesine daha yakın olacak.

Eurohoops

Bu sezon Warriors rotasyonunda kendine yer edinen ve 71 maçta ortalama 16 dakika sahada kalan Bjelica, 6.1 sayı, 4.1 ribaund, 2.2 asist – %36 üçlük yüzdesiyle mücadele etti. 33 yaşındaki uzun forvet, oyun zekası ve şut becerisiyle Warriors şampiyonluğunda pay sahibi oldu.

Üzüntüsünü saklamayan Draymond Green, Fenerbahçe‘nin bir EuroLeague maçını yerinden izlemek istediğini söyledi:

Bizim için kötü oldu. Onun sahaya kattığı çok yönlülük, pasör ve şutör özellikleri bizim için önemliydi. Sanırım bu biraz içime oturdu. Yine de, onun adına son derece mutluyum. Ailesine geri döndü ve bunun ne kadar önemli olduğunu anlıyorum. Beli’ye iyi dileklerimi sunuyorum. Kardeşim, seni seviyoruz dostum. Fenerbahçe’de iyi şanslar. Kesinlikle oraya gidip bir EuroLeague maçı izlemek istiyorum. İyi şanslar kardeşim.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …