Güncel Haberler

İDDİA: Olympiakos, Canaan ile Anlaşmaya Yakın (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olympiakos, şutör guard pozisyonuna bir takviye yapmak istiyor.

Yunanistan Ligi şampiyonu Dorsey ile yeniden imzalamak istiyordu ama Yunan skorerin NBA ekiplerinden Dallas ile anlaşacak olması onları da alternatif arayışına itti. Sportando’nun haberine göre sezonu Galatasaray NEF‘de tamamlayan Isaiah Canaan ile anlaşmaya yakınlar, kontratın 1 yıllık 750 bin dolar değerinde olması bekleniyor. Diğer yandan temsilcimiz Fenerbahçe de onunla yakından ilgileniyor.

1.83 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli skorer geçtiğimiz sezona Unics Kazan’da başlamış ve orada Euroleague sahnesinde 24 maçta ortalama 24.4 dakika süre alırken 11.8 sayı, %41.0 3sayı, 1.8 ribaund, 1.3 asist ile katkı vermişti. Sonrasında Rus ekiplerinin Euroleague’den ihraç edilmesiyle takımdan ayrılmış ve sezon ortasında ülkemize gelerek Galatasaray ile anlaşmştı ve BSL’de 12 maçta ortalama 22.9 dakika süre alırken 11.3 sayı, %43.2 3sayı, 1ç9 ribaund, 2.2 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Amerikalı skorer hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelin birlikte transfere bir de Olympiakos cephesinden bakalım… Koç Bartzokas’ın elinde Sloukas ve Walkup gibi iki önemli organizatör var. Elbette bu iki isim gerektiğinde kendi skorlarını da üretebiliyorlar ama hem bunu hem de oyun kurmalarını beklediğimizde hücumda verimleri düştüğü gibi savunma için de enerji bulamıyorlar. Dorse bu anlamda iki ismi çok iyi tamamlıyordu 2 numarada. Canaan her ne kadar Dorsey kadar fizikli bir guard olmasa da savunmada gayretli, çalışkan bir isim ve hücumda tam anlamıyla patlamaya hazır bir bomba. Ritmini bulduğu zaman yay gerisinden makine düzeninde üçlük atan ve potaya da korkusuzca gidebilen bir guard.

Canaan da Dorsey gibi hücumda daha çok bitirişe odaklı, asist ve organizasyon beceleri geri planda olan bir guard. Koç Bartzokas’ın sisteminde Dorsey kadar süre alabileceğini düşünmüyorum savunmadaki dezavantajları ve hücumda neredeyse tamamen dış şuta dayalı tarzıyla ama kenardan gelerek hücumda enerjiyi yukarı çekmesi ve ritmini bulduğunda üst üste göndereceği üçlüklerle savunmaların direncini kırması gibi artılarla katkısı yüksek olabilir.

https://youtu.be/upU86Q1KgHM

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …