Güncel Haberler

RESMİ: Manisa, Yiğit Baran’ı Açıkladı

ING Basketbol Süper Ligi’nin yeni ekiplerinden Manisa BBSK, yerli rotasyonuna bir forvet takviyesi yaptı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre geride bıraktığımız sezon TBL’de OGM Ormanspor formasını terleten Yiğit Baran Sarıkaya ile 2 yıllık kontrat imzaladılar.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

2022-2023 sezonunda Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübümüz, yeni sezon çalışmaları kapsamında son olarak OGM Ormanspor forması giyen Yiğit Baran Sarıkaya’yı kadrosuna kattı.

1999 doğumlu olan, uzun forvet ve pivot pozisyonlarında forma giyebilen Yiğit Baran Sarıkaya, Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübümüz ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Yiğit Baran Sarıkaya’ya ailemize hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı renklerimiz altında başarılar diliyoruz.

Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü

Yiğit Baran Sarıkaya kimdir?

4 Aralık 1999 doğumlu olan Yiğit Baran Sarıkaya, profesyonel kariyerine altyapısında yetiştiği TED Ankara Kolejliler’de başladı.

2016-2017 sezonunda Basketbol Süper Ligi’nde 18 maça çıkan Sarıkaya, 2.1 sayı ve 2.8 ribaund ortalamaları tutturdu.

2017-2018 sezonunda bu kez TBL’de TED Ankara Kolejliler formasıyla geçiren genç oyuncu, 17 maçta forma giydi.

2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında Ankara ekibi ile TB2L’de forma giyen Yiğit Baran Sarıkaya, 2020 yazında bir başka Ankara takımı OGM Ormanspor’a transfer oldu.

2020-2021 sezonunda Basketbol Süper Ligi’ne OGM Ormanspor forması ile geri dönen Sarıkaya, 14 lig maçında 3.9 sayı ve 1.4 ribaund ortalamaları ile mücadele etti.

2021-2022 sezonunda da OGM Ormanspor formasıyla TBL’de mücadele eden Yiğit Baran Sarıkaya, forma giydiği 31 maçta 8.6 sayı, 5.6 ribaund ve 1.2 asist ortalamaları yakalamayı başardı.

Yiğit Baran Sarıkaya, 2022-2023 sezonu öncesinde Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübümüz ile sözleşme imzaladı.

Manisa BBSK

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …