Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray, Kadrosuna Caloiaro’yu Katabilir (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray NEF, kadrosunu tanıdık bir forvet ile güçlendirebilir.

Sportando’da yer alan habere göre sarı kırmızılılar kadrolarını son 4 sezondur Maccabi Tel Aviv‘de forma giyen Angelo Caloiaro ile güçlendirebilirler. Hatırlayacağınız üzere İtalyan asıllı Amerikalı forvet ülkemizde de Büyükçekmece ve Banvit formalarını giymişti.

2.03 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli forvet geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde 35 maçta ortalama 20.1 dakika süre alırken 3.3 sayı, 3.1 ribaund, 1.3 asist ve Winner League’de ise 11 maçta ortalama 18.4 dakika sahada kalırken 5.3 sayı, 3.4 ribaund, 1.6 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tecrübeli forvet dış şutlardaki etkinliği, topu yere vurabilmesi ve ribaundlardaki savaşçı kimliği ile bilinen bir oyuncu. Geçtiğimiz sezon ise beklentilerin çok altında kalmıştı, bu 3 önemli özelliğinden sadece biriyle, ribaundlardaki savaşçı kimliği ve bir de savunmadaki çalışkanlığı ile takıma katkı verebilmişti. Nitekim yay gerisinden %32.5 gibi düşük bir yüzdeyle oynarken, ortalama 20 dakika süre almasına ve 35 maçın 12 tanesinde ilk 5 başlamasına rağmen hücumda vasatın üstüne çıkamamıştı. Dribbling üstünden kendi şutunu yaratamaması ve ceza şutlarında istikrarsız olması onu bu noktalara getirdi ve sırtı dönük, yani alçak post tehditinin olmaması, 4 numarada bu tarz fizikli uzunları savunmakta zorlanması, 3 numarada ise atlet oyunculara karşı ağır kalabilmesi ile dezavantaj yaratabilen bir forvet. Dolayısıyla artık Euroleague sahnesinde bir kontrat bulması gerçekten zor ilerleyen yaşıyla beraber.

Caloiaro özellikle son sezonunda beklentilerin altında kaldı Euroleague sahnesinde. Özellikle koç Sfairopoulos’un sisteminde guardların topa daha fazla sahip olduğu, pas trafiğinden çok yarı sahada birebirlerle üretmeye çalışan takımda özelliklerini gösteremedi. Oysa Galatasaray’da tempoyu seven guardların liderliğinde 4 numaradaki etkili üçlükleri, ribaundlardaki mücadeleci kimliği ve topu yere vurup yüzü dönük de potaya gidebilmesi ile çok faydalı olabilir. Hatta koç Pistoilis’in onu zaman zaman 3 numarayı yedeklemek için de kullanabileceğini düşünüyorum. Caloiaro belki üst düzey bir oyuncu değil ama oyunun her alanında takımına katkı verebilen değerli bir görev adamı. Tabi çok kötü geçen bir sezonun ardından 32 yaşındaki bir oyuncuya 5 yabancı hakkınızdan birini harcamak oldukça bir riskli hamle olacak, bu da bir gerçek…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …