Güncel Haberler

RESMİ: Maccabi, Martin ile İmzaladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de transferin en hızlı takımı Maccabi Tel Aviv, gün geçmiyor ki yeni bir transfer açıklamasın!

İsrail Winner Ligi ekibi, yaptığı açıklamayla son olarak Avustralya ekibi Sydney Kings forması şampiyonluk yaşamış olan NBA patentli uzun forvet Jarell Martin ile 2 yıllık kontrat imzaladığını duyurdu.

2.06 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli uzun geçen sezon NBL’de 31 maçta ortalama 28.1 dakika süre alırken 15.8 sayı, %38.5 3sayı, 8.4 ribaund, 1.0 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Louisiana State çıkışlı olan Martin, 2015 NBA draftında 1. tur 25. sıradan Grizzlies tarafından seçilmiş ve 4 yıllık NBA kariyerine sahip bir oyuncu. Grizzlies ve Magic ile birlikte toplam 184 maça çıkmış ve 5.4 sayı, 3.5 ribaund ile katkı vermişti. 2020 yazından beri ise Avustralya’da Sydney formasını terletiyor. Dolayısıyla bu Martin’in kariyerindeki ilk Avrupa deneyimi olacak.

Gelin öncelikle artılarına bir göz atalım… Pota altında etlili bir bitirici. Alçak postta güçlü fiziğini ve ayak tekniklerini iyi kullanıyor. Potadan uzaklaşsa da etkisi düşmeyen bir isim, orta mesafeden yay gerisine kadar sahanın her yerinden şut tehditine sahip. Özellikle üçlükler konusunda pozisyonuna göre önemli bir silah, NBA üçlük mesafesinde bile %37.7’lik bir kariyerr isabet oranına sahip. Yüzü dönük olarak sadece şut tehditi yok elbette, top tekniği ve kontrolü de iyi seviyede, potaya atak edebiliyor dribbling üstünden. Teması bolca alan bir uzun ve çizgide de sorun yaşamıyor. Savunmada ise özellikle topsuz adam savunmasında ve yardımlarda faydalı bir isim, konsantrasyonu ve reaksiyonları yüksek. Kendi potası altında oldukça iyi bir ribaundçu, bu alanda NBL’yi domine ettiğini söylemek yanlış olmaz. Hücumda olduğu gibi savunmada da alçak postta faydalı bir isim, güçlü fiziğini iyi kullanıyor, ayakları yere sağlam basıyor ve sırtı dönük pozisyonlarda rakipleri göğüslemekten, fiziksel temastan kaçmıyor.

Geliştirmesi gereken yönlere bir bakalım… Yay gerisinden her ne kadar önemli bir tehdite sahip olsa da istikrarlı değil, maç ve maç inişleri çıkışları olan bir isim bu alanda. Hücumda tek yönlü bir isim, skora odaklı. Pasör özellikleri sınırlı, daha çok bitirmeye odaklı bir uzun. Özgüveni sahip olduğu top tekniğinden fazla, bu da bazen basit hatalar yapmasına neden olabiliyor, dribbling üstü pozisyonlarda karar verme konusunda sorunlar yaşayabiliyor. Savunma tarafında öne çıkan eksisi blok tehditi diyebiliriz. Fiziğine göre kulaç uzunluğu orta seviyede ve dikey patlayıcılığı düşük. Agresfilik ve yüksek enerji savunmada bazen başına bela olabiliyor, erken faul problemi tehlikesi var. Hücumda ayak hareketliliği iyi olsa da savunmada aynı şeyi söylemek güç, adam değişme savunmalarında atletik ve çabuk kısalar karşısında kolay geçilebiliyor.

Martin, çok yönlü bir uzun ve özellikle 4 numarada Euroleague seviyesinde yıldız potansiyeline sahip bir isim. Hem yüzü dönük hem sırtı dönük silahları olması ve modern basketbolda çok önemli olan dış şut tehditi olan bir uzun olması onu çok değerli kılıyor. Pas özelliğini geliştirip karar verme konusunda bir üst seviyeye çıkabilirse Euroleague basketboluna hızlıca adapte olacağını, Maccabi’hem skor hem de ribaund üretimi konusunda sınıf atlatacağını düşünüyorum. Onu potansiyel bir double-double makinası olarak görüyorum ve özellikle Efes’in hem Singleton hem de Moerman ile yollarını ayırmışken onu neden düşünmediğine şaşıyorum, KAÇAN BALIK diyebiliriz lacivert beyazlılar için…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …