Güncel Haberler

RESMİ: Limoges, Tecrübeli Uzun Yeguete’yi Transfer Etti

Önümüzdeki sezon FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde mücadele edecek olan Fransa Betclic ELITE Pro A ekiplerinden Limoges, kadrosunu tecrübeli bir uzun ile güçlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklamada 2021-22 sezonunu boşta geçiren Wilfried Yeguete ile 2 yıllık kontrat imzalandığı duyuruldu.

2.01 metre boyunda olan 30 yaşındaki Fransız uzun, son olarak 2020-21 sezonunda Monaco formasını giymiş ve Pro A’da 24 maçta ortalama 16.4 dakika süre alırken 4.5 sayı, 4.3 ribaund, 1.4 top çalma, EuroCup’da ise 22 maçta ortalama 14.5 dakika sahada kalırken 4.4 sayı, 4.6 ribaund, 1.3 top çalma ile katkı vermişti.

NCAA’de Florida forması giymiş olan Yeguete, profesyonel kariyerine ülkesinde Le Havre’da başlamış, sonrasında sırasıyla Pau Orthez, Le Mans (3 sezon) ve 2019-21 arasında da Monaco formalarını giymişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Malaga, Promitheas’ı Deplasmanda Yenerek İlk Final Four Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Unicaja Malaga, Yunanistan’da konuk olduğu Promitheas‘ı 83-90’lık …