Güncel Haberler

ANALİZ: 12 Dev Adam, Britanya’yı Larkin Liderliğinde Farklı Yendi

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemleri B grubu son maçında A Milli Takımımız, Newcastle’da konuk olduğu Büyük Britanya‘yı Larkin’in skorer oyunu eşliğinde 71-85’lik skorla geçeyi başardı.

İki takım da zaten Belarus’un ihraç edilmesi nedeniyle ikinci turu garantilemişlerdi, milli takımımız üst tura 2 galibiyet taşırken İngilizler ise 1 galibiyet ile 2. tura gidiyorlar.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Koç Ataman’ın ilk görev başantrenör olarak görev aldığı milli takımımızda Shane Larkin 22 sayı, 3-6 3sayı, 3 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken, Şehmus Hazer 11 sayı, 5 ribaund, 6 asist, Melih Mahmutoğlu 10 sayı, Buğrahan Tuncer 9 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Sertaç Şanlı 9 sayı, 7 ribaund, Ömer Faruk Yurtseven 9 sayı, 3 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Britanya cephesinde ise Myles Hesson 18 sayı, 10 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Kavell Bigby-Williams 12 sayı, 3 ribaund, Devon Van Oostrum 12 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve Patrick Whelan 11 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça temsilcimiz iyi başlayan taraf oldu. Buğrahan ve Larkin’in beklendiği gibi öne çıkmaları sayesinde skor üretiminde zorlanmadık. Larkin’in ilk dakikalardan oyunu domine etmesiyle beraber hücumda neredeyse kusursuza yakın bir performans sergileyen 12 Dev Adam, 13-2 ile özel bir seri yakaladı. Ancak gelen molanın ardından üretimde zorlanan millilere karşı Britanya ritmini buldu, kendisine geldi ve skora ortak oldular. Milliler son bölümde Melih’den gelen üçlükle ilk çeyreği 18-20 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de Melih’in skorer oyunu ile giren 12 Dev Adam’da Larkin ise tam anlamıyla devreye girdi, sazı eline alan yıldız guard hem attı hem de attırdı. Yiğitcan’ın da kenardan gelerek kısa sürede verdiği 5 sayılık katkı x-faktör etkisi arattı. Savunmada da vidaları sıkan milliler Britanya hücumlarını sınırladı ve sadece 13 sayı yediği bu çeyreğin ardından ilk yarıyı 31-42 önde kapattık.

İkinci yarıya ise Britanya hücumda iyi bir başlangıç yaptı. Whelan ve Van Oostrum liderliğinde kısalardan istedikleri skor katkısını alarak maça ortak oldular, farkı tek hanelere indirdiler. Milli takımımızda ise Şehmus ile Sertaç devreye girerek farkın tekrar çift hanelere çıkmasını sağladılar. Britanya ise kenardan gelen Bigby-Williams’ı pota altında verimli ve doğru kullandı, yakaladıkları seriyle farkı tek hanelere indirdiler. Milliler çeyreğin sonunda bir atak daha yaparak farkı çift hanelere çıkardılar, 3. çeyreği 51-62 önde kapattık. Son çeyreğe ise Yiğitcan ve Şehmus’un enerjik oyunuyla güzel bir giriş yaptık, farkı 15 sayıya çıkardık hızlıca. Britanya’nın direncini hızlıca kırdık ve farkın kapanmasına izin vermedik. Son bölümde de kaptan ve Larkin’in skorer oyunuyla farkı 17 sayıya kadar çıkardık. Milliler 2. çeyrekte zaman zaman zorlansalar da ikinci yarıda etkili bir perfomrans sergileyerek 71-85’lik bir galibiyet elde ettiler.

Elbette Britanya bizim kalibremizde bir rakip değil ve tam kadro olmamıza rağmen kalitemizi bu deplasman maçında gayet iyi bir şekilde ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bununla beraber koç Ataman’ın gelişiyle daha verimli hücum eden, daha özgür ve keyif veren bir milli takım izledik bu ilk maçta. Tabi galibiyetin gelmesi de önemliydi. Setlerin ve koçun sisteminin daha fazla oturması, artı takıma Cedi, Alperen ve Furkan’ın da eklenmesiyle Ağustos ayında ikinci turda Letonya, Sırbistan ve Belçika karşısında ilk 2 sırada ye alacak, yani Dünya Kupası biletini kapacak noktada bir performans sergileyeceğimizi düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …