Güncel Haberler

RESMİ: Panathinaikos, Kalaitzakis’i Kadrosuna Kattı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden biri olan Yunanistan Ligi temsilcisi Panathinaikos, yerli rotasyonuna önemli bir ekleme yaptı.

Yoncalar yaptıkları resmi açıklamayla geçen sezon Lietkabelis‘de izlediğimiz Panagiotis Kalaitzakis ile 2+1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

1.97 metre boyunda olan 23 yaşındaki kanat oyuncusu, geçen sezon LKL’de 40 maçta ortalama 26.0 dakika süre alırken 10.5 sayı, %33.7 3sayı, 4.2 ribaund, 2.9 asist, 1.5 top çalma ve EuroCup sahnesinde ise 19 maçta ortalama 27.8 dakika sahada kalırken 13.0 sayı, %37.2 3sayı, 2.8 ribaund, 2.8 asist, 1.3 top çalma ile katkı vermişti.

Aris altyapısında yetişen Kalaitzakis, sonrasında A takımda da forma giymiş ardından Holargos, Nevezis (Litvanya) formalarını da terletmişti. Mart 2021’den beri ise Lietkabelis’in başarısı için mücadele ediyordu.

EDİTÖR YORUMU:

Kalaitzakis, kardeşi gibi NBA’in yolunu tutamadı ve farklı bir yoldan kariyerine devam etti. Lietkabelis’de EuroCup sahnesinde kendisini kanıtladığı bir sezonu geride bıraktı ve ondaki bu gelişimi gören Panathinaikos da kayıtsız kalmayarak ona gelişimini bir üst seviyede sürdürmesi için uzun süreli bir kontrat verdi.

Önce artılarına bir göz atalım genç oyuncunun… Dribbling üstünden kendi skorunu yaratabilme becerisine sahip bir kanat oyuncusu. Topla oynama demişken oyun kurma ve organizasyon becerleri de bir kanat oyuncusuna göre iyi, verimli bir pasör ve saha görüşü yerinde. Ayrıca topsuz katlarda da etkili bir isim, topla fazla haşırneşir olmasa da takımına skor katkısı verebiliyor. Rakip savunmaya göre hareketlenen boşluklara hemen deneme katları yapan bir isim. Ortalamanın üstünde bir atlet ve ribaundlara katkı verebildiği gibi bu özelliğini enerjisi ile birleştirerek savunmada da iyi bir seviyeye çıkıyor, elleri de çabuk ve top çalma departmanında takımına katkı veren bir kanat oyuncusu.

Gelelim eksilerine… Her ne kadar Lietkabelis’de yüzdesel olarak dış şutlarını biraz daha toparlamış olsa da henüz istikrarlı değil ve kendine özgüveni de tam olmadığı için yay gerisinden yeteri kadar skor katkısı veremiyor. Bu da tercih hataları yapmasına, penetre pas oyunlarında bile savunmanın onun kafasını daha kolay karıştırırak basit top kayıplarına sürüklemesine neden oluyor. Zaten genel anlamda dikkati dağınık bir isim, hücumda konsantrasyon seviyesini yukarı çekmesi top kayıplarını da minimize edecektir. Son olarak çabuk ve atlet 2 numaralara karşı birebirde ağır kalabiliyor, yanal haraketlilik konusunda daha çabuk hale gelmeli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …