Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Pangos Transferi İçin CSKA ile El Sıkıştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeniden yapılanmaya giden ekiplerinden İtalya Lega Basket Serie A‘nın son şampiyonu Olimpia Milano, guard transferi için ilerleme kaydetti.

Sezonun son bölümü için CSKA Moskova ile anlaşan ancak Rusya’nun Ukrayna’yı işgali sonrası hiç forma giymeden takımdan fiziksel olarak ayrılan Kevin Pangos ile gelecek sezon için prensipte anlaşmışlardı ancak CSKA bosnservis konusunda zorluk çıkarıyordu. La Prealpina’da yer alan habere göre İtalyan ve Rus ekipleri arasında bu konu çözüme bağlandı ve yakın zamanda resmi açıklama gelebilir. Bildiğiniz üzere Milano, iki yıldız guardı Delaney ve Rodriguez’e kontratlarının sonuna geldikleri için teşekkür etmiş ve yolları ayırmıştı.

1.85 metre boyunda olan 29 yaşındaki Pangos, Zenit forması ile 2020-21 sezonunun en iyi beşine seçildiği son Euroleague macerasında 39 maçın tamamında ilk 5 başlarken ortalama 28:57 dakika süre almış, 13.5 sayı, %39.0 3sayı, 2.0 ribaund, 6.7 asist, 14.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti. Bu sezon ise Cavs ile birlikte ilk kez NBA maçına çıkan Pangos, 7 dakika sahada kalarak 1.7 sayı – 1.3 asist ortalamaları tutturmuştu. Ancak oyuncu daha sonradan Cavs’in G-League takımı Cleveland Charge’a gönderildi.

EDİTÖR YORUMU:

Euroleague’de 2020-21 sezonunun en iyi beşine seçilen Pangos, Zenit’in tarihindeki ilk play-off yolculuğuna liderlik ederek ne kadar kaliteli ve elit bir oyun kurucu olduğunu tekrar hatırlatmıştı tüm basketbolseverlere. Gelecek sezon için kadrosunu yenilemeye hazırlanan Milano’nun yeni lideri olabilecek seviyede. Koç Messina’nın son 2 sezonda Rodriguez gibi pasör bir oyun kurucudan ne kadar iyi verim aldığını biliyoruz. Açıkçası Rodriguez’i elinizden çıkarmayı düşündüğünüzde onun yerini en iyi şekilde dolduracak isimlerden biri de kuşkusuz Pangos olur.

Kanadalı guardın üstün saha görüşü, pas yeteneği ve en önemlisi ikili oyunlarda üçlü tehdite sahip olması koç Messina’nın yarı sahadaki hücum sistemine birebir uyum sağlayacaktır. Gerektiğinde skorer kimliğine bürünüp hem penetreleri hem de dış şutları ile takımına liderlik edebilen bir isim. Euroleague’de bu kadar iyi bir sezon geçirdikten sonra NBA macerasında başarılı olamamış ve tekrar Euroleague’e dönme kararı almıştı. Yeni sezonda hem kendisi için hem de Milano için beyaz bir sayfa açılacak, bunu da en iyi şekilde dolduracağını düşünüyorum.

https://youtu.be/Yro6ofFGGoo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …