Güncel Haberler

FLAŞ: Utah, Gobert’i Minnesota’ya Takaslıyor!

NBA‘de serbes oyuncu piyasasının açılmasıyla beraber takaslar havada uçuşurken, belki de en sürprizi Utah Jazz cephesinde geldi.

ESPN’in haberine göre Batı temsilcisi 3 kez Yılın Savunmacısı seçilen Fransız yıldızı Rudy Gobert‘i bir diğer Batı ekibi Minnesota Timberwolves‘a takasladı.

Bu takasla beraber Jazz ise Malik Beasley, Patrick Beverley, Walker Kessler, Jarred Vanderbilt, ve Leandro Bolmaro’nun yanı sıra 2023, 2025, 2027 1.tur korumasız draft haklarını artı 2029 korumalı draft haklarını kasasına koymuş oldu. Özetle geleceğe dönük çok önemli bir yatırım yapmış oldu.

30 yaşındaki dev uzun, Jazz ile 2020-21 sezonu öncesi 5 yıllık son yılı oyuncu opsiyonlu olmak üzere 2026 yazına kadar geçerli toplam 205 milyon dolarlık bir kontrata imza atmıştı.

Jazz tarafından 2013 NBA Draftı’nda 27. sıradan seçilen Gobert, 9 yıllık Jazz kariyerinde 611 normal sezon maçında görev almış ve 12.4 sayı, 11.7 ribaund, 1.3 asist, 2.2 blok istatistikleriyle katkı vermişti. Ayrıca 3 kez Yılın Savunmacısı seçilmesinin yanı sıra, 6 kez Yılın En İyi Savunma Beşine seçilmiş ve 3 kez de All-Star olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …