Güncel Haberler

RESMİ: Real Madrid, Heurtel’i Serbest Bıraktı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden İspanya Liga Endesa‘nın son şampiyonu Real Madrid‘de beklenen bir ayrılık yaşandı.

Sezonun en kritik döneminde takımın maçından önce Atina’ya giden ve sonrasında kadro dışı bırakılan Thomas Heurtel ile yollar ayrıldı.

1.89 metre boyunda olan 33 yaşındaki Fransız guard, Euroleague’de 27 maçta ortalama 19.9 dakika süre alırken 9.0 sayı, %40.0 3sayı, 2.4 ribaund, 4.6 asist ve Liga Endesa’da ise 26 maçta ortalama 18.2 dakika sahada kalırken 8.3 sayı, %46.3 3sayı, 2.4 ribaund, 4.2 asist ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes döneminde de hatırlayacağınız üzere yaptığı gereksiz top kayıpları, başına buyruk tarzı ve savunmadaki yumuşaklığı ile taraftarlara saç baş yolduran bir isimdi. Barça kariyerinde de farklı şeyler yapmadı aslında. Geçen 2 sezon da takım o kadar kötüydü ki onun daha da kötü olan, verimsiz performansı göze batmamıştı belki ama koç Saras’ın gelmesiyle küllerinden doğan Barça’da kısa sürelerde sahada kaldığı anlarda bile sırıttı tam anlamıyla Heurtel. Real kariyerinde de bizlere farklı bir Heurtel izletemedi açıkçası. Topu elinde fazla tutması, dribbling sayısını bir türlü azaltmaması ve savunmada zayıf kalması ile rotasyondaki yerini giderek kaybetti ve disiplinsiz davranışlarına Real’de de devam edince koç Laso buna daha fazla dayanamayarak ona belki de sakatlıklar nedeniyle en çok ihtiyaç duyduğu sezonun son bölümünde onu kadro dışı bıraktı.

Huertel için bir çok olumsuz şey sayabiliriz, en başta da savunması. Real gibi hücum odaklı, tempoyu seven ve savunma zaafı olan oyunculara katlanabilen bir takımda faydalı olabileceğini düşünüyordum ki bir önceki sezonun son bölümünde Asvel forması ile de gayet iyi ve verimli bir performans sergilemişti. Geçiş oyunlarındaki hem pasör hem de bitirici özelliği, özellikle dribbling üstünden hem orta mesafe hem de dışarıdan bulduğu şutlar, tepe ikili oyunları sonrası uzunları beslemesi ile hücum tarafında gideceği takıma değer katacaktır. Ama savunmada onun zaaflarını kapatabilecek bir yapısı olması gerekiyor yeni takımının ki hücumda da iki ucu keskin bir bıçak olduğunu unutmamak, dakikalarını iyi dengelemek gerekli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …