Güncel Haberler

RESMİ: Partizan’ın İlk Transferi Andjusic Oldu (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan Adriyatik Ligi ekibi Partizan, ilk tranferini yaptı.

Sırp ekibi geeçtiğimiz sezonu AS Monacaco‘da tamamlayan kulüpte daha önce 2 farklı dönemde forma giymiş olan millii oyuncu Danilo Andjusic ile 2 yıllık kontrat imzalandığını duyurdu.

1.94 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli şutör, geçen sezon Pro A’da ortalama 19.6 dakika süre alırkken 10.2 sayı, %32.4 3sayı, 1.7 ribaund, 1.9 asist ve Euroleague’de ise 30 maçta ortalama 16.7 dakika sahada kalırken 7.7 sayı, %42.5 3sayı, 1.3 ribaund ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Onun için kusursuz bir şutör desek bence abartmış olmayız. Sahanın her yerinden neredeyse her pozisyonda şutunu gönderebiliyor çabuk tetiklemesi ve düzgün mekaniği sayesinde. Perdelerden çıkarak gelerek kullandığı dengeli şutlarla çok can yakarken, buradaki asıl artısı savunmacısının durumuna göre ya da gelen yardıma göre akıllı bir fake ve tek dribbling sonrası kendisine çok daha boş bir şut hazırlayabilmesi. Ayrıca söylememe gerek yok ama zaten ceza atışlarında kesinlikle boş bırakmamamınız gereken bir şutör Bir diğer önemli özelliği de dribbling üstü şutları. Elbette pozisyonu 2 numara ama bir oyun kurucu kadar iyi bir top tekniğine sahip. İkili oyunları tepeden organize ederken üçlü tehdite sahip. Dribblingi kesmeden en iyi pozisyonu ararken hem üçlük atışlar hem de yüksek posta yaptığı penetreler sonrası oradan bulduğu orta mesafe şutlarla yüzdeli bir oyuncu. Dribblingi kesmediği için doğru koridoru bulduğunda ikinci tehditi, penetreleri de kullanıp potaya kadar gidebiliyor. Bu sezon artık olgunluk dönemini yaşadı ve saha görüşü gelişti, artık panetre sonrası hem uzunları hem de diğer ceza şutörlerini de besleyebiliyor

Gelelim eksilerine… Öncelikle bu kadar iyi bir skorerin savunmada vasat olduğunu tahmin edebilirsiniz. Her ne kadar iyi niyetli bir oyuncu olsa da işin bu tarafında konsantrasyon ve enerji sorunları yaşıyor ki özellikle atletik ve delici guardlara karşı ağır kalıyor birebirde. Hücum tarafındaki eksisi de aslında benzer şekilde çabukluk üzerine. İyi bir ilk adımı yok ve bacakları ağır. Evet penetre ettiğinde zekasını kullanarak topu savunmacısından kaçırıp vücudunu araya koyarak atışlar yapabiliyor ki dengesi de kolay bozulmuyor ama bu net olmayan atışlar onun temel silahları arasında değil. Ayrıca 1.94 metre boyunda olan bir guard için ribaundlar konusunda beklentilerin altında. Genelde potadan uzak oynaması da bunun sebeplerinden biri.

Andjusic 31 yaşında ve daha önce 2011-12’de Partizan, 2017-18 sezonunda ise Kazan ile Euroleague sahnesini test etmiş, pek başarılı olamamış bir isimdi. Ama geçen sezon Monaco’nun ona verdiği şansı iyi kullandığını söyleyebiliriz. Monaco’da üzerinde baskı olmadığı için, skorer ve lider özelliklerini gösterebildi. Hücumda özgür oynamanın artılarını iyi kullandığı gibi savunmmasıını da bir üst seviyeye taşıdığını belirtelim, artıık eskisi kadar oyunun bu tarafında zaaflarıyla sırıtmıyor, tecrübesi ve artan pozisyon bilgisi sayesinde oyunu daha iyi okuyor. Koç Obradovic’in sisteminde de değerli bir tamamlayıcı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …