Güncel Haberler

FLAŞ: Asvel, De Colo’yu Açıkladı! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden Fransa Betclic ELITE Pro A‘nın son şampiyonu LDLC Asvel Villeurbanne, flaş bir transfer imza attı.

Fransız ekibi yaptığı açıklamayla Fenerbahçe Beko ile kontratı sona eren tecrübeli yıldız Nando De Colo ile 2 yıllık kontrat imzaladığını duyurdu. Sarı lacivertliler 1 yıllık kontrat önermişti ve Fransız yıldızın istediği rakama uzaklardı. O da istediği gibi kendisine 2 yıllık kontrat veren Asvel’i tercih etti.

1.96 metre boyunda olan 34 yaşındaki Fransız yıldız bu sezon Euroleague sahnesinde sakatlıkların da etkisiyle 21 maçta ortalama 22 dakika süre alırken 11.9 sayı, %31.6 3sayı, 2.2 ribaund, 3.8 asist, 1.3 top çalma, 14.1 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Fransız yıldız artık 34 yaşında ve geçen sezonla beraber performansında bir düşüş yaşadığını net olarak görüyoruz. Artık eskisi gibi bir takımın skor yükünü çekebilecek seviyelerde değil. Topla fazla oynaması da takımın ritmini aşağı çekti bu sezon, faydadan çok zarar verdiği bir çok maç izledik. Zaten sağlıklı kalabilmek konusunda da problemler yaşıyor. Dolayısıyla Fenerbahçe gibi play-off hedefleyen yüksek bütçeli takımlar için fiyat-performans endeksi açısından iyi bir konumda değil. Zaten kariyeri boyunca iyi bir savunmacı değildi, şimdi artık iyice ağırlaşan bacakları ve azalan refleksleri ile savunmadaki zaafları, defoları da daha fazla ortaya çıktı.

De Colo’nun artık üst düzey takımlarda çok daha uygun kontratlarla sınırlı dakikalarda, liderlik ve skorer özelliklerini kullanarak faydalı olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle de Asvel gibi onu bu rolde kullanabilecek, daha düşük bütçeli bir takımda görev alması daha verimli olacaktı ki bu senaryo da gerçekleşmiş oldu. “Prime De Colo”nun artık geride kaldığını kabul edip belirttiğim yeni rolünü kabul etmesi gerekiyor daha verimli performans ortaya koyabilmesi adına. Artık Asvel ona göre değil, o Asvel’in sistemine uyum sağlamalı…

Açıkası Fenerbahçe adına da ayrılması hayırlı oldu. Daha önce de sizlere Wilbekin analizimde belirttiğim üzere iki tane topu seven ve skor odaklı guard ile sezonu geçirmek kolay olmayacakt. Böyle egosu yüksek guardlardan birlikte verim almak takım kimyası adına çok zorlayıcı olabiliyor. Dolayısıyla temsilcimizin artık daha organizatör bir guard ile Wilbekin’i tamamlaması doğru olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …