Güncel Haberler

RESMİ: Anadolu Efes, Moerman ile Yollarını Ayırdı

Turkish Airlines Euroleague‘de üst üste 2 kez şampiyoluk yaşayan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes‘de önemli bir ayrılık yaşandı.

Anadolu Efes, 4 yıldır kulübün formasını giyen ve şampiyonluklarda önemli pay sahibi olan Adrien Moerman ile yolların ayrıldığını açıkladı.

2.02 metre boyunda olan 33 yaşındaki Fransız forvet, Euroleague sahnesinde ortalama 24:44 dakika süre alırken 8.4 sayı, %41.5 3sayı, 5.3 ribaund ile katkı vermişti. BSL’de ise 20 maçta ortalama 26.6 dakika süre bulurken 9.0 sayı, 7.1 ribaund, 1.4 asist ile mücadele etmişti.

Ülkesinde Roanne altyapısında başlayan Moerman, sonrasında A takımda da forma giydi. Ardından ise Pro B’de Nanterre, Pro A’da ise Orleans, Nancy, Bilbao, Limoges, Banvit, Darüşşafaka, Barcelona formalarını terletmişti ve 2018 yazından beri de Efes’in başarısı için mücadele ediyordu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …