Güncel Haberler

İDDİA: Merkezefendi, Uzun Transferi İçin Brown’u Gündemine Aldı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yukatel Merkezefendi Belediyesi‘nin uzun transferi için gündeminde olan isim belli oldu.

Sports TV’de yer alan habere göre sezonu Peristeri‘de tamamlayan Chad Brown ile ilgileniyorlar.

2.06 metre boyunda olan 25 yaşındaki Amerikalı uzun, geçtiğimiz sezon ESAKE’de 24 maçta ortalama 19.1 dakika süre alırken 5.6 sayı, %31.8 s.atış, 7.1 ribaund ve Europe Cup’da ise 6 maçta ortalama 20.5 dakika sahada kalırken 6.7 sayı, %69.2 s.atış, 4.2 ribaund, 1.2 blok ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Central Florida çıkışlı olan ve Amerika’dan sonraki kariyerinde Yunanistan, Almanya ve Kanada’da forma giymiş olan Brown’u gelin biraz daha yakından tanıyalım ve öncelikle artılarına bir göz atalım… Güçlü fiziği ve atletik özellikleri ile çembere yakın oynamayı seven bir uzun. Hücumdaki en önemli artılarından biri ikili oyunlardaki ve topsuz katlarla yakaladığı pozisyonları yüksek yüzdeyle bitirmesi. Topu doğru zamanda doğru yerde, yani çembere yakın bir şekilde onunla buluşturursanız durdurulması zor bir uzun. Ayrıca hücum ribaundlarında savaşçı ve mücadeleci bir isim, kolay pes etmiyor ve her top için efor koyuyor. Bunlara ek olarak yüksek motorlu bir uzun olduğunu, takımla beraber tam sahada koşabildiğinin de altını çizelim. Savunma ribaundları konusunda üst seviyede bir uzun, güçlü fiziği ile iyi pozisyon alıyor ve atletik özelliklerini kullanarak topa en yukarı seviyeden sahip olabiliyor. Kanat uzunluğu, dikey zıplama seviyesi ve genel olarak atletizmi ile blok tehditi de yüksek. İkili oyun savunmalarında da ayak hareketliliği iyi seviyede, perimetrede topla atak eden oyuncuların karşısında kolay yenilmiyor.

Gelelim eksilerine… Hücumda ham bir uzun, genel anlamda fundementalı düşük seviyede ve dolayısıyla hücuma çeşitlilik getiremiyor, bu konuda sınırlı bir uzun. Sırtı dönük silahları da yok, dolayısıyla çembere yakın da olsa birebir tehditi düşük seviyede. Orta mesafeden de ne sırtı dönük ne de yüzü dönük silahları olmadığını belirtelim. Teması bolca alan bir uzun ama çizgiye gittiğindeki yüzdesi hayli düşük. Geçen sezon Yunanistan Ligi’nde sadece %31.8 isabet oranı ile serbest atış kullandığını belirtelim. Ayrıca genel anlamda konsantrasyonu düşük, dikkatsiz bir uzun ve basit hatalar ile top kayıpları yapmaya meyilli. Top tekniğinin yanı sıra pas becerisi de yok, bu nedenle de sadece bitirici olarak katkı verebiliyor. İkili oyunlarda bitirici olarak ne kadar etkili bir isim olsa da perdemele kalitesi ortalama seviyede, bu da kısaların ona ve kendilerine pozisyon bulmalarını, yaratmalarını zaman zaman zorlaştırıyor. Savunma tarafında sezgilerini fazla öne çıkaran, çabuk reaksiyon veren bir uzun. Bu nedenle de rakiplerin fakeleri karşısında hemen zıplıyor ve bu da dengesinin kolay bozulmasına neden oluyor. Birebir savunmada konsantrasyon problemleri yaşayıp pasif kalabiliyor, bu da rakibin onu kolay ekarte etmesine neden oluyor. Her ne kadar güçlü bir uzun olsa da alçak post savunması o kadar iyi değil. Genel anlamda savunmada konsantrasyon sorunları yaşayan, anlık düşüşler istikrarı sağlayamayan bir uzun.

Brown, mücadeleci kimliği ve yüksek enerjisi ile geçen sezon takımın uzunu olan Upson’a benzer özelliklere sahip. O da ikili oyunlarda etkili bir bitirici ve motoru yüksek bir uzun. Ancak taktiksel anlamda ve yetenek paketi olarak henüz ham. Oyunun iki tarafında da çeşitlilik konusunda sınırlı bir uzun. Hücumda onu sadece bir tamamlayıcı olarak kullanmak, pozisyonları direkt bitireceği şekilde hazırlamak önemli olacak. Bu nedenle organizatör özellikleri kuvvetli bir oyun kurucu ve potadan uzak oynayabilen, şutör bir 4 numaranın yanında oynaması takım kimyası adına Merkezefendi adına kritik olacaktır.

https://youtu.be/lkfWrkpOFwk

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …