Güncel Haberler

RESMİ: Hamburg’dan McCullum Hamlesi Geldi (Analiz)

7DAYS EuroCup‘da mücadele edecek olan Almanya easyCredit BBL ekiplerinden Hamburg Towers, guard rotasyonuna takviye yaptı.

Kulüpten yapılan açıklamayla geçtiğimiz sezon Giessen forması ile izlediğimiz Kendale McCullum ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.94 metre boyunda olan 26 yaşındaki Amerikalı oyun kurucu, BBL sahnesinde çıktığı 29 maçta ortalama 31.7 dakika süre bulurken 15.6 sayı, %26.3 3sayı, 3.9 ribaund, 7.4 asist, 2.4 top çalma istatistikleriyle dikkatleri üstüne çekmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hamburg, takımdan ayrılan skorer oyun kurucu Jaylon Brown’un yerini yine hücum özellikleri ile ön plana çıkan ama bana göre daha potansiyelli ve çift yönlü de katkı verebilen bir isimle dolduruyor. Gelin McCullum’u biraz daha yakından tanıyalım ve önce artılarına bir göz atalım… Sürati, açık alandaki etkinliği, pas becerisi ve çabuk elleri ile öne çıkan bir guard. Gerek geçiş hücumlarında gerekse hızlı hücumlarda, yani savunmanın tam olarak yerleşmediği pozisyonlarda etkili bir silah. Ribaundu kendisi çekip ortaya girdiği pozisyonlarda savunmanın dikkatini üstüne çekip takım arkadaşlarına kolay basket bulma şansları yarattığı gibi kendisi direkt çembere atak edip pozisyonları bitirebiliyor. Yarı saha hücumlarında da çabukluğunu ve süratini kullanan bir isim, özellikle patlayıcı ilk adımı sayesinde savunmacısını çaresiz bırakabiliyor ki top tekniği de iyi seviyede, süratle yön değiştirebiliyor ve potaya gittiğinde pozisyonları iki eliyle de bitirebiliyor. İkili oyunlarda ters eşleşmelerde uzunları bu şekilde cezalandırıyor ki onlardan temas aldığı pozisyonları da dengeli şekilde bitiriyor. Skor üretimi konusunda bu kadar artısı olmasına rağmen kesinlikle bencil bir isim değil, sürekli kafası yukarıda ve saha görüşü çok iyi seviyede, penetre pas oyunlarında artık ustalaşmış durumda ki ikili oyunlarda da uzunları verimli kullanan bir oyun kurucu, onun için takımını iyi yöneten, genelde doğru ve iyi kararlar veren bir general desek yanlış olmaz. Savunma tarafında da konsantrasyonu ve enerjisi yüksek seviyede olan bir guard. Fiziksel anlamda adam değişmelerde zaafları bulunsa da bunu çabuk elleri ile topa baskı ya da pas aralarından çaldığı toplarla telafi etmesini biliyor.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine… Hücumdaki çeşitliliğinin fazla olduğunu söyledik ama en önemli eksisi dış şutlar. BBL’deki ilk sezonunda bu anlamda beklentileri hiç karşılayamadı ve yay gerisinden sadece %26.3 ile oynayabildi ki maç başına 3 ya da 4 deneme yaptığını da belirtelim. Özellikle dribbling üstü kullandığı dış şutlarda kendisine güveni olmayan bir isim. Bu da savunmaların ona bir adım geriden önlem almasını, yani çabukluk avantajını kullanmasına engel olmalarını sağlıyor. Her ne kadar alt seviyelerde çabukluğu sayesinde fiziksel dezavantajlar hissetmese de üst seviyelerde kalıcı olabilmek adına biraz daha güçlenmeli ve kalınlaşmalı. Topla oynamayı ve potaya gitmeyi çok seven bir guard olarak tahmin edeceğiniz üzere top kayıpları da canını sıkan bir konu. Özellikle trafiğin içine girdiği anlarda basit hatalar yapmaya meyilli halen, şut-pas tercihlerini geliştirmeli, olgunlaştırmalı. Pasa fazla konsantre olduğu için pozisyonları gereksiz yere zorlayabiliyor.

Almanya ikinci ligi Pro A’da da Giessen’deki çaylak BBL sezonunda da ne kadar potansiyelli bir guard olduğunu gösterdi. Çabukluğu, deliciliği, açık alandaki etkinliği ve savunmadaki enerjisi ile Hamburg’a değer katacağı bir gerçek. Dış şutlarını geliştirip, top kayıplarını da makul noktalara çekip karar mekanizmasını olgunlaştırabilirse EuroCup seviyesinde rahatlıkla kalıcı olabilecek kaliteli bir kumaşa sahip. Özetle Euroleague temsilcilerimiz hariç diğer tüm takımlarımız için KAÇAN BALIK olduğunu düşünüyorum…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Alba, Yüksek Hücum Performansı Sayesinde Ulm Engeline Takılmadı

Almanya easyCredit BBL 19. hafta mücadelesinde Alba Berlin konuk ettiği Ratiopharm Ulm‘u etkili hücum performansı …