Güncel Haberler

RESMİ: Galatasaray, Yerli Guard Rotasyonuna Yunus Emre’yi Ekledi (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray NEF, yerli guard rotasyonuna takviye yaptı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre 2019 yılından bu yana Pınar Karşıyaka formasını terleten Yunus Emre Sonsırma ile 2 yıllık kontrat imzaladılar.

EDİTÖR YORUMU:

Yunus Emre, tecrübe aldıkça değeri artan guardlardan biri. Kariyeri boyunca bir yıldız olmadı ve skorer yönüyle ön plana çıkmadı zaten. Ama özellikle Karşıyaka’da geçirdiği yıllarda artık güvenilir bir organizatör ve güçlü bir savunma lideri konumuna geldi. Koç Sarıca’nın benche döndüğünde en güvendiği isimlerden biri olmayı başarmıştı. Yabancı oyun kurucuları dinlendirmenin yanı sıra rakibin en önemli skor opsiyonunu kitlemek de çoğu zaman onun göreviydi. Ayrıca hücumda da önemli bir ceza şutu var ve yürekli bir penetreci olduğunun da altını çizelim.

Galatasaray gelecek sezon hem BSL’de hem de BCL’de zorlu bir fikstürde mücadele edece ki geçen sezon yerli rotasyonunda yetersiz kaldıklarını görmüştük. Bu hamleyle en azından koç Pistoilis’in elinde çok iyi bir yedek oyun kurucu olacak. Ne kadar kenarda oturursa otursun, sahada ne kadar süre kalırsa kalsın kanının son damlasına kadar savaşan, enerjisi her zaman yüksek olan çok önemli bir rol oyuncusu kazanmış oldu sarı kırmızılılar.

Resmi açıklamanın detayında şu ifadelere yer verildi:

Galatasaray Nef, 2022-23 sezonu transfer çalışmalarını Yunus Emre Sonsırma’yı kadrosuna katarak sürdürdü. 2019 yılından beri Pınar Karşıyaka forması ile ING Basketbol Süper Ligi’nde izlediğimiz Yunus Emre Sonsırma’ya gelecek sezondan itibaren 2 yıl boyunca terleteceği sarı kırmızılı formamız altında üstün başarılar diliyoruz.

Yunus Emre Sonsırma Kimdir?

Basketbola Darüşşafaka alt yapısında başlayan Yunus Emre Sonsırma 18 yaşına geldiğinde 2009-2010 sezonunda Darüşşafaka forması ile Süper Lig’de oynama şansını yakaladı. İlk sezonunda 8 lig maçında forma giyen Yunus Emre 2012 yılına kadar 3 sezon Darüşşafaka formasını giydi.

2012/13 sezonunda Basketbol Süper Ligi’nin yeni ekiplerinden Olin Edirne ile imzaladı. Buradaki performansı ile sonraki iki sezonda formasını giyeceği Pınar Karşıyaka’ya transfer oldu. 2015/16 sezonu başında Demir İnşaat Büyükçekmece, 2016/18 yılları arasında ise Eskişehir Basket forması ile kariyerine devam etti.

2018/19 sezonunda 31 maçta giydiği Türk Telekom forması ile 5.0 sayı, 1.55 ribaunt, 1.39 asist istatistikleri ile oynadı. Ankara’da geçirdiği bir sezonun sonrasında yeniden İzmir’e hareket ederek 3 sezonluk Pınar Karşıyaka macerasına başladı. Geçtiğimiz sezon forma giydiği 32 maçta 4.75 sayı, 1.88 ribaunt, 1,69 asist ortalamaları ile oynadı.

Profesyonel Kariyeri
2009/12 Darüşşafaka
2012/13 Olin Edirne
2013/15 Pınar Karşıyaka
2015/16 D.İ Büyükçekmece
2016/18 Eskişehir Basket
2018/19 Türk Telekom
2019/22 Pınar Karşıyaka

Galatasaray Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …