Güncel Haberler

RESMİ: Unics Kazan, Jekiri ile Vedalaştı (Yeni adresi: Fenerbahçe)

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek olan VTB Ligi ekiplerinden Unics Kazan‘da bir ayrılık daha yaşandı.

Kulüpten yapılan açıklamayla Tonye Jekiri ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Nijeryalı uzun bildiğiniz üzere daha önce ülkemizde Gaziantep forması da giymişti.

Sizlere daha önce ilettiğimiz üzere Jerkiri’nin temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile 2 yıllık kontrat imzalaması bekleniyor. Nijeryalı uzun ile Olympiakos, Bayern Munich ve Maccabi Tel Aviv gibi başka Euroleague takımları da ilgileniyordu.

Jekiri ve Fenerbahçe’ye transferi hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

2.12 metre boyunda olan 27 yaşındaki atletik uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 24 maçta ortalama 25 dakika süre alırken 7.6 sayı, %63.1 2sayı, 6.5 ribaund, 1.0 asist, 1.0 top çalma ve 12.2 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …