Güncel Haberler

RESMİ: Fenerbahçe, Wilbekin’i Açıkladı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘deki temsilcilerimizden, son ING Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe Beko, kadrosunu yıldız bir guard ile güçlendirdi.

Fenerbahçe Beko‘dan yaapılan açıklamaya göre geçtiğimiz günlerde Maccabi Tel Aviv ile yollarını ayıran Scottie Wilbekin ile 3 yıllık kontrat imzaladılar. Gayri resmi bilgilere göre sarı lacivertliler İsrail ekibi ile devam eden 1 yıllık kontratını sonlandırmak için kulübe 1 milyon dolar bonservis ödediler. Wilbekin’in Türk pasaportu da var ve daha önce milli takımımızda da forma giymişti bu nedenle de ligimizde devşirme statüsünde forma giyebiliyor.

Wilbekin ve Fenerbahçe’ye transferine dair analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu bu sezon Maccabi ile Euroleague sahnesinde 35 maçta ortalama 29 dakika süre alırken 15.4 sayı, %37.9 3sayı, 2.1 ribaund, 4.1 asist, 1.5 top çalma, 15.1 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

Kulüpten yapılan açıklama ise şu şekildeydi:

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, aynı zamanda Milli Takımımızın da formasını giyen başarılı guard Scottie Wilbekin (1.88, 1993) ile üç yıllık anlaşmaya varmıştır.

Scottie Wilbekin kimdir?

5 Nisan 1993 tarihinde Florida Gainesville’de dünyaya gelen Scottie Wilbekin, kolej kariyerinde Florida Üniversitesi forması giydi. Oldukça başarılı bir kolej kariyerinin ardından 2014 yılında Avustralya’nın Cairns Taipans takımında forma giyen Wilbekin, 2015’in Mart ayında ise Yunanistan’ın AEK ekibine transfer oldu ve sezonu burada tamamladı.

2015-2016 sezonunda ülkemizde Darüşşafaka forması giymeye başlayan Scottie Wilbekin, tam üç sezon boyunca bu ekibin formasını başarıyla terletti. Wilbekin, Darüşşafaka formasıyla 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında EuroLeague tecrübesi yaşarken, 2017-18 sezonunda ise EuroCup’ta boy gösterdi. Darüşşafaka’nın bu sezonda elde ettiği EuroCup şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Wilbekin, 2017-18 EuroCup normal sezonunda, yarı finallerde ve final MVP ödülünü aldı. 19.7 sayı ortalamasıyla EuroCup’ta sezon lideri olan Wilbekin, aynı zamanda kendisine EuroCup’ın en iyi beşinde de yer buldu.

Scottie Wilbekin, 2018 yazında Türk pasaportu alarak Milli Takımımızda da forma giymeye başladı ve 2018 Dünya Kupası’nda Milli Takımımızla yer aldı.

2018 yazında İsrail’in EuroLeague’deki temsilcisi Maccabi Tel Aviv’e transfer olan Scottie Wilbekin, bu takımla 124 EuroLeague karşılaşmasında boy gösterdi. Aynı zamanda Maccabi’yle üç İsrail şampiyonluğu yaşayan Wilbekin, Avrupa’nın en değerli guardlarından biri olarak kendisini kabul ettirdi.

Scottie Wilbekin, kariyeri boyunca 175 EuroLeague karşılaşmasına çıkarak 13.5 sayı (%47.3 iki sayı, %37.1 üç sayı, %86 serbest atış), 3.4 asist, 2.0 ribaund, 1.2 top çalma ve 12.7 verimlilik puanı ortalamaları yakaladı.

Oyununun her iki yönünde de etkili bir guard olan Scottie Wilbekin, yeni sezondan itibaren Fenerbahçe Beko’nun başarısı için ter dökecek.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Scottie Wilbekin’e hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …