Güncel Haberler

RESMİ: Petkim’in Yeni Uzunu Tofaş’dan (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Petkim Spor‘un yeni uzunu tanıdık bir isim oldu.

İzmir kulübünden yapılan açıklamaya göre geçen sezon Tofaş forması giyen Jeremy Simmons ile yeni sezon için anlaşma sağladılar.

2.04 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun geride bıraktığımız sezon BSL’de 29 maçta ortalama 25.9 dakika süre alırken 9.1 sayı, 5.1 ribaund, 1.1 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 13 maçta ortalama 26.5 dakika sahada kalırken 9.3 sayı, 6.2 ribaund, 1.5 asist, 1.0 blok, 1.3 top çalma ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Simmons, atletizmi, sıçrama yeteneği ve zamanlaması ile her iki pota altında etkili ve aynı zamanda istikrarlı bir oyuncu olduğunu Tofaş forması ile 2 sezon boyunca gösterdi. Ribaundlarda tam bir canavar olan tecrübeli uzunun, hücumda ise silahları kısıtlı. İkili oyunlar sonrası yaptığı hava harekatları ve topladığı hücum ribaundları ile sayılarını üretiyor. Sırtı dönük silahları ya da orta mesafe tehditi zayıf. Ancak çalışkan ve sert bir oyuncu olması ile hem hücumda hem de savunmada koç Gören’in yeni kuracağı takımda iyi bir tamamlayıcı olacağını düşünüyorum.3

Burada kritik olan geçen sezon Thomas’ın etkinliğinden pota altında buldukları sayıları arayacak olmaları. Yeni kurulacak sistemde koç Gören’in skoru kısalardan bulmak isteyeceğini anlamak zor değil. Simmons ise en iyi yaptığı şeyleri, ribaunlar ve savunmayı ön planda tutmak durumunda kalacak. Onun çember altında olması ile beraber kısalara baskyı da daha rahat ve daha kendilerine güvenerek yapabilecek Petkim kısaları. Tofaş’a geldiğinde de belirttiğim üzere Sİmmons’dan çift haneli skor ortalaması beklemek çok yanlış olur ama istikrarlı bir ribaund katkısı ve savunmayı derleyip toplaması, takımın sertlik seviyesini ve direncini yukarı çıkaracağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …