Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka, Yıldız Guard McCollum ile Anlaştı (Analiz)

Koç Sarıca ile kontrat yenileyen ve gelecek sezon için hem FIBA Şampiyonlar Ligi hem de ING Basketbol Süper Ligi‘nde zirveye oynamak için iddialı bir kadro kurmak isteyen Pınar Karşıyaka‘dan yıldız bir guard transferi geldi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre sezonu Lokomotiv Kuban‘da geçiren, daha önce ülkemizde Anadolu Efes ve Galatasaray formalarıyla da izlediğimiz tecrübeli yıldız skorer Errick McCollum ile kontrat imzaladılar. Açıklamada belirtilmese de gelen haberlere göre kontrat 2 yıllık.

34 yaşında olan 1.88 metre boyundaki skorer guard, geçtiğimiz sezon EuroCup sahnesinde 12 maçta ortalama 30.5 dakika süre alırken 22.3 sayı, %41.4 3sayı, 3.2 ribaund, 4.3 asist, 1.2 top çalma, 23.8 verimlilik puanı ve VTB sahnesinde ise 30 maçta ortalama 25.4 dakika sahada kalırken 18.2 sayıi, %35.6 3sayı, 2.2 ribaund, 4.5 asist, 1.1 top çalma, 18.3 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

McCollum’u ülkemizde Efes ve Galatasaray ile geçirdiği dönemden dolayı çok iyi tanıyoruz. Çabuk ve patlayıcı ilk adımı ile potaya atak etmeyi seven, dribbling üstü şut tehditi de bulunan komple ve aynı zamanda agresif bir skorer. Atletizmi ve birebirlerdeki etkinliği ile sürekli potaya giden, temas almayı da çok iyi bilen bir guard ki faul çizgisinde de yüksek yüzde ile oynadığı için bu alanda da takımına önemli anlamda skor katkısı verebiliyor. Her iki guard pozisyonunda da süre alabiliyor ama tabiki o saf bir skorer, pası genelde pek düşünmeyen hatta zaman zaman bencil oyunuyla takım arkadaşları ve koçları tarafından eleştirilen bir isim olarak öne çıktı kariyeri boyunca. Geçtiğimiz sezon asist ortalamalarını 4 üzerine çıkararak verimliliğini biraz daha arttırdığını da belirtmemiz lazım, artık asist-top kaybı oranı 2 seviyelerine çıktı.

Topla oynamayı fazla sevmesi ve skoru bulma konusundaki ısrarcılığı hem tercih hataları yapmasına hem de top kayıpları konusunda potansiyelli bir isim olmasına neden oluyor. Bu sezon bu istatistikte ortalama 1.6 seviyesine inerek iyi bir iş çıkarmış olsa da bu alanda halen mimli bir isim. Diğer taraftan savunmada göstermelik işler yapan, takımını oyunun bu tarafında zaman zaman 4 kişi bırakabilen bir isim.

McCollum, teknik konular dışında kaliteli bir karakter ve üst düzey bir profesyonel, ayrıca geçtiğimiz sezon Kuban forması altında da liderlik özelliklerini sergilemiş, artık ne kadar olgun bir isim olduğunu göstermişti. Önceki sezonlara göre çok daha derli toplu bir McCollum izledik, öyle ki savunmada bile daha çalışkan, daha gayretliydi. Artık bireysellikten biraz daha uzaklaşmış, takım arkadaşlarını da asistlemeye çalışan bir guard vardı karşımızda da skorer özelliklerini de aynı şekilde agresi olarak kullanmaya devam etti. Koç Sarıca’nın sisteminde yeni Dixon olacak özelliklere sahip, taraftarla ruhani anlamda da bütünleşmesini beklediğim özel bir yıldız. Karşıyaka taraftarının ateşli desteği ile kariyerinin son döneminde keyifli işlere imza atacağını, Kaf-Kaf’ı önemli başarılara taşıyabileceğini, liderlik edeceğini düşünüyorum.

https://youtu.be/MwDUOi7FxUM

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …