Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep, Muhsin ile Anlaştı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Gaziantep, yerli rotasyonuna önemli bir uzun takviyesi yaptı.

2014 yılından bu yana Tofaş formasını terleten ve milli takıma kadar yükselen Muhsin Yaşar ile 1 yıllık anlaşma imzaladılar.

2.10 metre boyunda olan 26 yaşındaki Muhsin, BSL’de 29 maçta ortalama 16.0 dakika süre alırken 8.3 sayı, 3.0 ribauınd ve BCL’de ise 14 maçta ortalama 15.9 dakika sahada kalırken 6.7 sayı, 3.1 ribaund ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Muhsin işin hücum tarafında iyi işlere imza atabilen bir uzun. İkili oyunlar sonrası potaya çabuk ve doğru açıyla devrilebilmesi, fiziksel artılarını kullanarak pozisyonları smaçla bitirebilmesi önemli bir artı. Diğer taraftan yumuşak bilekleri ile hem yüksek posttan bulduğu şutlarla hem de hareketli pozisyonları floaterlar ile bitirerek skor katkısı verebiliyor. Sırtı dönül silahlarını da geliştirdi, özellikle zıplayarak attığı çengel atışlarla etkili olabiliyor. Ayrıca göründüğünden çok daha mobil bir uzun olduğunu, tam sahada da takımını yanlız bırakmadığını belirtelim.

İşin savunma tarafında ise eksileri daha çok dikkat çekiyor. Öncelikle fiziksel teması pek sevmiyor ve kalın bir oyuncu olmasına rağmen sırtı dönük rakiplerini göğüslemekte zorlanabiliyor alçak postta. İkili oyun savunmasında da yanal hareketliliği ağır olduğu için kısaların bacaklarını hedef aldığı bir uzun olarak takımına dezavantaj getirebiliyor. Ribaundlar da mutlaka geliştirmesi gereken bir başka konu. Her iki pota altında da 2.10 metre boyundaki bir oyuncu için vasat seviyede diyebiliriz. Bu fizikte bir oyuncunun 3 ribaund ortalaması ile oynaması sıkıntılı. Hem sezgiler ve pozisyon bilgisi anlamında hem de box-out konusunda seviye atlaması şart.

Gaziantep koç Açık yönetiminde yola devam ediyor ve geçen sezon olduğu gibi yine dar bir rotasyonla oynayacaklar. Kaba takımda kalsa da kalmasa as uzunu yedekleyecek sağlam bir isme ihtiyaçları vardı ve Muhsin de bu rolü doldurabilecek bir isim. Ancak erken faul problemine girebiliyor olması koç Açık’ın canını sıkabilir. Savunmada daha fazla kendisini koruması ama bunu yaparken de takımını eksiltmemesi gerekiyor. Bunu yapabilirse Gaziantep’de gelişimini sürdürüp hücumdaki silahlarını daha verimli kullanabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …