Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Colson Transferinde Galatasaray’a Rakip Oldu (Analiz)

Koç Kattash’ı göreve getirerek Turkish Airlines Euroleague‘deki play-off çıtasını korumak isteyen Maccabi Tel Aviv, forvet rotasyonunu da tanıdık bir isimle güçlendirmek istiyor.

Sports TV’nin haberine göre geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka forması ile izlediğimiz ve kontratı sona eren Bonzie Colson ile ilgileniyorlar. Bildiğiniz üzere bir diğer temsilcimiz Galatasaray da onunla ilgileniyor.

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki Colson, bu sezon BSL’de 32 maçta ortalama 32.8 dakika sahada kalırken 16.2 sayı, %36.4 3sayı, 7.0 ribaund, 1.5 asist, 1.5 top çalma, 16.6 verimlilik puanı ve BCL’de ise 9 maçta ortalama 35.3 dakika süre alırken 15.0 sayı, %34.2 3sayı, 7.2 ribaund, 2.1 asist, 1.7 top çalma, 15.7 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Amerikalı forvet hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Colson, yüksek basketbol IQ’su ve liderlik özellikleriye beraber komple bir oyuncu ancak kendisini henüz Euroleague seviyesinde test edemedi ve bence artık buna hazır. Euroleague’deki ilk sezonunda belki yıldız performansı beklemek haksızlık olur ama çok yönlü oyunuyla her alanda takımına enerji ve derinlik getireceği bir gerçek. Bu nedenle gerek benchten gelerek gerekse ilk beşte başlayıp tamamlayıcı oyuncu rolünde Maccabi’ye çok şey katabilir. Özellikle savunma tarafında çok şey vaadeden bir oyuncu ve değişmeli adam savunmalarında böyle bir isme sahip olmak Euroleague seviyesinde bile kritik önem taşıyacaktır.

Elbette Maccabi’nin kadrosu henüz net değil. Ama Colson’un her şekilde takıma uyum sağlayıp kendisine bir yer bulacağını düşünüyorum. Dış şutlarını zaten rol gereği azaltacaktır ve bu da daha verimli oynamasını sağlayacaktır. Ayrıca Euroleague sahnesinde özellikle 4 numarada kalıcı olabilmek için alçak postta da sert kalmayı öğrenmesi ve 3 numarada ise bacakların çabuklaştırmaya çalışması gerek. Ama diğer taraftan yüksek enerjisi, atletizmi, profesyonelliği, çalışma etiği ve spektaküler oyuna yatkınlığı ile Maccabi taraftarının sevgilisi olacak bir potansiyele sahip olduğunun da altını çizelim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …