Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Lundberg ile Görüşüyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de tekrar play-off potasında yer almak isteyen ve bu yolda koç Itoudis’i göreve getirmesi beklenen ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko, guard rotasyonu için de yıldız bir isimle görüşmelere başladı.

Sports TV’nin haberine göre Yunan koç CSKA Moskova’da birlikte çalıştığı, son olarak Phoenix Suns forması ile izlediğimiz ve şuanda serbest oyuncu statüsünde olan Gabriel Lundberg ile görüşmelere başladı.

1.93 metre boyunda olan 27 yaşındaki Danimarkalı combo guard sezona CSKA’da başlamış ve Euroleague’de çıktığı 24 maçta ortalama 21.5 dakika sahada kalırken 9.1 sayı, %33.8 3sayı, 2.4 ribaund, 2.0 asist istatistikleriyle katkı vermişti. NBA sahnesinde ise sadece 4 maçta ortalama 11.0 dakika süre alabilmiş, 3.3 sayı, 1.8 ribaund, 2.8 asist ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Lundberg için rahatlıkla komple bir skorer diyebiliriz. Atletizmi, çabuk ilk adımı ve güçlü fiziği ile çok iyi bir delici olduğu gibi aynı zamanda şut tehditi yüksek bir guard. İkili oyunlarda gerek dribbling üstünden bulduğu şutlar gerekse ters tarafta kanatta aldığı paslar sonrası gönderdiği ceza üçlükleri ile skor katkısı verebilen bir isim. Ayrıca perdelerden çıkarak bulduğu yakala at pozisyonlarında da hiç fena işler çıkarmadı bu sezon, kariyerinin ilk bölümünde eksik olan ama yüksek potansiyele sahip olduğu bilinen dış şutlarını net bir silah haline getirmiş oldu. Bununla beraber ikili oyunlardaki pasör özelliklerini de geliştirdi ve saha görüşünü artan tecrübesi ve pozisyon bilgisi ile birleştirip artık oyunu daha iyi okuyabiliyor, asiste dönüşen servisler yapabiliyor. Yarı saha hücumlarında birebirler ile rahat skor üretebilen, bu kadar çok silahı bulunan Lundberg açık sahada ise tam bir canavar. Tempo yükseldiğinde takım onunla beraber koşmaya başladığında gerek tam sahayı geçerek kendi bitirdiği pozisyonlarla gerekse kanatlardan yaptığı koşularda aldığı pasları atletik özelliklerinin de yardımıyla yüksek yüzdeli bitirmesiyle tempo basketbolunda aranan skorerlerden biri. Hücumdaki bu önemli artılarının yanı sıra artık savunmada da iyi noktalara gelmiş bir isim Lundberg. Pozisyonuna göre güçlü fiziği artı atletik özelliklerinin faydalarını savunmada da sahaya yansıtmasıyla 1, 2 hatta 3 numaraları bile savunabilen bir isme dönüşmüş durumda.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine… Hücumda penetresine güvenen bir guard ama bunun aksine şut istikrarı iyi durumda değil. Ceza atışlarında beklentilerin altında bir yüzdeye sahip olmasının yanı sıra dribbling üstü 3 sayı tehditi de çok sınırlı. Ritmini bulamadığı günlerde yay gerisinden vasat bir isim. Bununla beraber orta mesafe şut ya da floater silahları da pek tercih ettiği opsiyonlar arasında değil. Ayrıca pozisyonları sol eliyle bitirme hatta soluna dribbling konusunda da kendisini geliştirmesi gerekiyor. Her ne kadar gücüyle ve atletizmiyle savunmaları sağına doğru da istediği zaman geçebiliyor olsa da sol tarafının zayıf olması tahmin edilebilirliğini arttırıyor.

Müthiş bir yenetek paketine ve çok kaliteli hücum silahlarına sahip olan, çeşitlilik konusunda hiç sorun yaşamayan Lundberg, savunmada da önemli bir silah. Henry kalsa da gitse de guard rotasyonunda onun gibi bir savunmacıya çok ihtiyacı var ki hücumda da adı sıkça Fenerbahçe ile anılan Wilbekin ile iyi bir ikili olacağını düşünüyorum. Ona göre topsuz etkinliği de bulunan, liderliği ona bırakıp ikinci opsiyon rolünü de rahatlıkla üstlenebilecek bir isim. Euroleague sahnesinde de CSKA gibi bir elit takımda kendisini kanıtlamış durumda. Tabi koç Itoudis ile de birbirlerini tanımaları bir diğer önemli artısı, adaptasyon sorunu çekmeyeceğini, Euroleague yaz dönemindeki en önemli transferlerden biri olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …