Güncel Haberler

Euroleague Efsanelerinden Biri Olan Printezis, Parkelere Veda Etti

Olympiakos forması ile Turkish Airlines Euroleague‘in efsane isimlerinden birine dönüşmüş olan, Yunan milli takımının formasını da başarıyla terletmiş olan Georgios Printezis emekli olduğunu açıkladı.

37 yaşındaki yıldız forvet, takımının Yunanistan Ligi şampiyonluğunu kazandığı maçın ardından Barış ve Dostluk Salonu’nda taraftarları ile son kez buluşmuş oldu, resmi olarak emekliliğini duyurdu. Ödül seremonisinde ise taraftarlara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

Birlikte geçirdiğimiz 20 yıl boyunca yaşadığımız her şey için sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Hem zor zamanlarda hem de büyülü anlarda bizim yanımızda olduğunuz teşekkür ediyorum. Gelecek sezon takımımızı birlikte, yanyana izleyeceğiz, çok ama çok teşekkür ediyorum sizlere.

Olympiakos’un kaptanı 2002 yılında kırmızı beyazlı forma ile yolculuğuna başlamış ve sadece 2006-07 sezonunda Larissa ve 2009-11 arasında Malaga’da mücadele etmiş, geri kalan tüm sezonlarda alt yapısından yetiştiği takımında forma giymişti.

Printezis’in kariyerindeki başarılar:

  • 2x EuroLeague şampiyonluğu (2012, 2013)
  • Euroleague Yılın En İyi Beşi (2017)
  • 4x Yunanistan Ligi şampiyonluğu (2012, 2015, 2016, 2022)
  • 2x Yunanistan Kupası (2011, 2022)
  • Bronz madalya – EuroBasket 2009

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …