Güncel Haberler

RESMİ: Anadolu Efes, Anderson ile Yolların Ayrıldığını Açıkladı

Turkish Airlines Euroleague‘de 3 Peat yapabilmek için gelecek sezonun kadro yapılanmasına başlayan son şampiyon Anadolu Efes‘de takımdan ayrılan isimler de birbir belli oluyor.

Kulüpten yapılan açıklamada 4 sezondur Anadolu Efes forması giyen tecrübeli forvet James Anderson ile yolların ayrıldığını açıkladı. Anderson’ın kontratı sona ermişti.

1.98 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli forvet bu sezon Euroleague’de 28 maçta ortalama 14.1 dakika süre alırken 3.1 sayıi 2.8 ribaund ve BSL’de ise 9 maçta ortalama 17.3 dakika sahada kalırken 8.9 sayı, 4.0 ribaund, 1.3 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

Artık ilerleyen yaşıyla hücumdaki etkinliği iyice azalmıştı. Savunmadaki mücadelesi ve enerjisi ile kenardan gelip değer katıyordu ama artık Simon’un da yokluğunda Bryant’ı 3 numarada yanlız bırakmamak adına 2-3 numarada görev alabilecek, gerektiğinde kendi skorunu da yaratabilecek bir opsiyona ihtiyacı vardı Efes’in. Bu transfere yer açabilmek adına da doğru bir hamle yapılarak onunla yollar ayrıldı. Bu pozisyon için beklenen isim ise Bacon.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …