Güncel Haberler

Maç Analizi: Anadolu Efes, Bu Kez Farklı Kazanıp Seriye Tutundu

ING Basketbol Süper Ligi final serisi 3. maçında Anadolu Efes Sinan Erdem’de konuk ettiği Fenerbahçe Beko‘yu Larkin ve Micic’in etkili oyunu eşliğinde 103-92’lik skorla geçerek seriye tutundu.

Fenerbahçe Beko’nun 2-1 üstünlüğü bulunan serinin 4. maçı 13 Haziran’da yine Sinan Erdem’de oynanacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes‘de Shane Larkin 37 sayı, 9-14 3sayı, 5 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken, Vasilije Micic 29 sayı, 5-8 3sayı, 7 asist, Tibor Pleiss 15 sayı, 3 ribaund ve Elijah Bryant 10 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 4 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Sarı lacivertlilerde ise Pierria Henry 21 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund, 4 asist ile en skorer isim olurken, Marko Guduric 14 sayı, 3 ribaund, 4 asist, Nando De Volo 13 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Jan Vesely 12 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Devin Booker 11 sayı, 3 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Evinde tamam mı devam mı maçına çıkan Anadolu Efes, beklendiği gibi agresif ve enerjik başlayan taraf oldu. Micic ve Larkin’in ilk dakikalardan ağırlıklarını koymalarıyla 7-0’lık bir seri geldi lacivert beyazlılardan. Fenerbahçe ise De Colo’nun skorer oyunuyla cevap vererek skora tutundu. Ardından da Henry’den gelen üst üste ekstra üçlüklerle skora dengeyi getirdi sarı lacivertliler. Efes ise Pleiss ve Bryant gibi x-faktörlerini erkenden devreye soktu ve bu sayede farkı tekrar açtı, ilk çeyreği de 31-25 önde tamamladılar. İkinci çeyreğe daha iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Savunmada vidaları sıkan sarı lacivertliler, yine De Colo ve Henry’nin skorer oyunuyla farkı 1 sayıya kadar indirdi hatta sonrasında Bookerdan gelen sayılarla uzun bir aradan sonra 1 sayı ile de olsa öne geçtiler. Ancak Micic gönderdiği üçlüklerle hemen cevap verdi. İlk yarının sonunda çekişmeli bir mücadele izledik, taraflar birbirlerine net olarak üstünlük kuramadılar ve soyunma odasına Efes 52-50 önde girdi.

İkinci yarıyla beraber Efes bir kez daha saha avantajını ve taraftar desteğini iyi kullanbmaya başladı. Larkin’in skorer oyununa Pleiss’ın da destek olmasıyla farkı 9 sayıya çıkardı lacivert beyazlılar. Fenerbahçe ise De Colo ile Henry’nin durduğu bu anlarda skor üretmekte zorlandı ve farkın çift hanelere çıkmasına engel olamadılar. 13 sayılık farkın ardından Fenerbahçe bir reaksiyon gösterdi ve savunmada vidaları sıkarak 8-0’lık bir seri yakaladılar. Ancak Efes Micic’in skorer oyunuyla farkın 5 sayının altına inmesine izin vermedi ve son çeyreğe 76-69 önde girdi. Final çeyreğinde Larkin fırtınası esmeye devam etti. Ataşehir’deki maçların aksine Henry başta olmak üzere Fenerbahçe savunması yıldız skorere çözüm üretemedi ve çaresiz kaldı. Özellikle dış atışlarla oyunu domine eden Larkin liderliğinde Efes farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Sarı lacivertliler Booker ve Guduric’den üst üste gelen üçlüklerle 10-2’lik bir seri yakalayıp son kez bir reaksiyon göstermeyi denedi ama son bölümde de Micic ile Larkin’in sazı yeniden ellerine almalarıyla farkı tekrar çift hanekere çıktı, Efes tamam mı devam mı maçını 103-92 ile kazanarak seriyi 2-1’e getirmiş oldu.

Efes hücumda Larkin ve Micic ikilisi ile çok akıcı oynadı, geçiş oyunları ve tam saha basketbolu ile Fenerbahçe’nin Ataşehir’deki ilk maçta uyguladığı üst seviye savunmayı ortaya koymasına engel oldu. Özetle kendi basketbolunu oynayan, hücumda istediğini yapan ve dış şutlarda ritmini bularak yüksek isabet yakalayan Efes’e karşı Euroleague’deki bir çok takım gibi Fenerbahçe de çaraesiz kaldı. Ayrıca gördük ki Fenerbahçe taraftarının Efes ve koç Ataman aleyhine yaptığı zaman zaman küfürleri de içeren tezahüratlar kendi takımlarına zarar vermiş. Son dönemde kızdırmaktan kaçınmanız gereken 3 ismi Micic, Larkin ve koç Ataman’ı ekstra motive etmiş bu davranışları, yani takımlarına faydadan çok zarar vermişler. İlk 2 maçta yorgunluktan dolayı çok zorlanan ve seriyi neredeyse bırakma noktasına gelen Efes’i, uyuyan devir uyandırmış durumdalar. Sinan Erdem’deki ikinci maçta da bu dominant oyunu sürdürüp Larkin ile Micic’den böyle verim alırlarsa 5. maçta Ülker Spor Salonu’nda kupayı kaldıracaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …