Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Grigonis İçin Bir Adım Önde (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yeniden yapılanmaya giden ekiplerden biri olan Maccabi Tel Aviv, kadrosunu önemli bir şutör ile güçlendirmek istiyor.

Litvanya kaynaklı 15min sitesinin haberine göre İsrail ekibi Marius Grigonis transferinde rakiplerinden bir adım önde. Litvanyalı şutör ile Olympiakos, Zalgiris Kaunas ve Valencia da ilgileniyorlar.

CSKA Moskova ile hali hazırda 2024 yazına kadar geçerli bir kontratı var ama kulübün Euroleague’de yer almayacak olması ile beraber onunla yolları ayırması bekleniyor. Tabi bu durumda İspanyol ekibi bir bonservis bedeli ödemek durumunda kalacak büyük olasılıkla. Ayrıca Grigonis için Olympiakos da devrede sizlerle daha önce paylaştığım üzere.

1.98 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli skorer bu sezon Euroleague sahnesinde 16 maçta ortalama 19.9 dakika süre alırken 8.5 sayı, %43.1 3sayı, 1.4 ribaund, 1.9 asist, 7.4 verimlilik puanı ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Grigonis hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Bu transfere Maccabi cephesinden bakacak olursak… Hali hazırda ellerinde DiBartolomeo, Nunnally, Heidegger gibi şutörler var. Ama Grigonis bu isimlere göre, özellikle DiBartolomeo ile Heidegger’e göre Euroleague sahnesinde çok daha tecrübeli, kendisini kanıtlamış bir isim. Dolayısıyla bu rotasyonda tabiki kendisine rahatlıkla yer bulabilir. Zaten Heidegger’ın kontratı devam ediyor olsa da geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi kiralık olarak EuroCup ya da BCL takımlarına verilmesi yüksek ihtimal. Ayrıca unutmadan Nunnally’nin konratında gelecek sezon için bir opsiyon var, onun da takımda kalıp kalmayacağı net değil.

Özetlemek gerekirse, Clyburn ve diğer yıldızlarda olduğu gibi CSKA’nın Grigonis’e de takımdan ayrılma konusunda kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. Yani transferin bu kısmı çözülecektir. Diğer taraftan Maccabi’de henüz yeni koçun kim olacağı net değil ama kim gelirse gelsin Grigonis’i de Nunnally’i de takımda tutmak isteyecektir diye tahmin ediyorum. Litvanyalı şutör tarafından bakarsak sakatlıkların ve CSKA’nın Euroleague’den ihraç edilmesinin etkisiyle kötü bir sezon geçirdi. Şimdi tekrar Euroleague’de kendisini kanıtlamak isteyecektir ve Maccabi de bu yolda onun için doğru bir adres olacaktır.

https://youtu.be/yw0E86slUt4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …