Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Onuaku ile İlgileniyor (Analiz)

Büyük olasılıkla takımın başına koç Itoudis’i getirecek ve Turkish Airlines Euroleague‘deki eski başarılı günlere dönebilmek adına yeniden yapılanma sürecine girecek olan Fenerbahçe Beko, uzun rotasyonunu bir MVP ile güçlendirmek istiyor.

İsrail kaynaklı Sport5’da yer alan habere göre Fenerbahçe Beko‘nun gündemindeki isimlerden biri de Chinanu Onuaku. Winner Ligi’nde Bnei Herzliya ile Maccabi Tel Aviv’i eleyen ve MVP seçilen atletik uzunun ana hedefi ülkesine dönmek ve NBA’de forma giymek ki zaten Cleveland, Boston, Dallas ile beraber yaz kamplarında boy gösterecek. Ayrıca Maccabi ile Valencia da onu transfer etmek için uğraşan diğer takımlar.

2.07 metre boyunda olan 25 yaşındaki Onuaku bu sezon Winner Ligi’nde 32 maçta ortalama 26.6 dakika süre alırken, 16.1 sayı, %30.6 3sayı, %67.2 satış, 9.6 ribaund, 2.8 asist, 1.3 blok, 1.7 top çalma, 23.3 verimlilik puanu istaristikleriyle mücadele etmişti. Takımının Maccabi Tel Aviv’i elediği yarı final serisindeki 3 maçta ise 21.0 sayı, 10.0 ribaund, 5.0 asist istatistikleriyle yıldızlaşmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Onuaku hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Şimdi gelin bu transfere temsilcimiz açısından bir bakalım… Vesely’yi Barça’ya kaptıran, Floyd ile de yollarını ayıracak olan sarı lacivertliler artık sağlam ve güçlü bir 5 numara ile yola devam etmek istiyor. Udoh’dan sonra taraftarın özlediği atletik, patlayıcı ve pota altında etkili bir uzun Onuaku. Elbette Vesely gibi oyun bilgisi üst seviyede değil ve orta mesafe hatt dış şut tehditi yok, pasör özellikleri de zayıf, özetle henüz ham bir uzun. Ama gerek maliyet bütçe dengesi açısından gerekse yüksek potansiyeli açısından özel bir isim Onuaku giderek daralan oyuncu marketinde.

Takımlarımızın kur probleminin de etkisiyle transfer marketinde rakiplerine göre zayıfladığı bu günlerde yıldızları elde tutmak zor olduğu gibi markette aktif olmak da kolay değil. Bu nedenle de Onuaku gibi isimleri kaçırmamak daha da önemli. Maccabi’nin ona 600 bin dolarlık bir teklif yaptığı söyleniyor ve Fenerbahçe için bu karşılanabilecek hatta Vesely’den boşalan bütçeyi düşününce rahatlıkla üstüne çıkılabilecek bir teklif. Evet oyuncunun önceliğinin NBA olması ve yaz kamplarında yer alacak olması temsilcimizi transfer döneminde zorlayacaktır. Ama dediğim gibi riske girmeye ve gerekirse beklemeye değer bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …