Güncel Haberler

FLAŞ: Koç Sarıca, Karşıyaka ile 3 Yıllık Kontrat Yeniledi!

Gelecek sezon da ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka tecrübeli koçu Ufuk Sarıca ile kontrat yeniledi.

Koç Sarıca yönetimindeki Kaf-Kaf normal sezonu 7. sırada bitirmiş ve ilk turda Euroleague şampiyonu Anadolu Efes’e dirense de 3. maçta kaybederek seriyi de 2-1 ile kaybetmiş, sezonu tamamlamıştı.

Sezonun sona ermesiyle transfer çalışmalarına başlayan İzmir ekibinde ilk hamle kontratı sona eren koç Sarıca ile yenilemeye gitmek oldu ve 3 yıllık kontrat konusunda anlaşmaya vardılar, yakın zamanda resmi açıklamanın yapılması ve imzaların atılması bekleniyor.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Gran Canaria’nın koç Sarıca’ya bir teklifte bulunduğunu ama koçun Kaf-Kaf ile prensipte anlaştığı için bu teklifi reddettiğini sizlerle paylaşmıştım.

Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada deneyimli çalıştırıcı ile durumu doğruladı ve yeni sözleşmenin müjdesini verdi:

Daha önce 2012-2016 yılları arasında Pınar Karşıyaka ile Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve lig şampiyonluğu elde eden Sarıca, takımı EuroLeague’e taşımıştı. 3 yıl önce tekrardan Karşıyaka’ya dönen başarılı antrenör, İzmir ekibine 2013 yılında FIBA Eurochallenge’ta, 2021 yılında ise Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde final oynatmayı başarmış ancak mutlu sona ulaşamamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …