Güncel Haberler

İDDİA: Tofaş, Koç Priftis ile Anlaşmaya Yakın

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil etmeye devam edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş, yeni koçunu buldu.

Geçtiğimiz günlerde koç Çakı ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını açıklayan Tofaş, BasketNews’un haberine göre Dimitris Priftis ile anlaşmaya yakın.

53 yaşındaji koç geçen yaz Euroleague ekiplerinden Panathinaikos ile 3 yıllık kontrat imzalamış ama Yunan ekibi bu sezon daha bitmeden, Nisan ayında onunla yolları ayırmıştı.

Yoncalar ile anlaşmadan önce Yunan koç 2017-21 arasında tam 4 yıl boyunca Rus ekibi Unics Kazan’ı çalıştırmış ve kulübü 2021 EuroCup finaline taşıyarak aynı zamanda Euroleague biletini kapmasını da sağlamıştı.

Priftis, Panathinaikos’daki kısa döneminde ise Süper Kupa’yı kazanmıştı. Daha önce de 2016 yılında Aris’i çalıştırırken Yunanistan Ligi’nde yılın koçu seçilmişti.

Tofaş bu sezon BSL’de normal sezonu 9. sırada bitirmiş ve play-off’lara kalamayarak hayal kırıklığı yaratmıştı. BCL’de ise çeyrek final oynamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …