Güncel Haberler

Hırvatistan’ın Dünya Kupası Elemeleri Aday Kadrosu Açıklandı

2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri C grubunda kritik maçlara çıkacak olan Hırvatistan Milli Takımı‘nın aday kadrosu açıklandı.

Gruptaki 4 maçından 3 tanesini kaybeden ve tur bileti kapabilmek için çıkacağı iki maçı kazanmak zorunda olan Hırvatistan’ın 26 kişilik aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

NBA’de Utah forması giyen Bojan Bogdanovic ve Clippers’da izlediğimiz Ivica Zubac aday kadroda bulunsa da takım seçmesinin başında bulunan Damir Mulaomerovic’in de belirttiği gibi oynayıp oynamayacakları henüz kesin değil. Roko Rogic, Goran Filipovic, Lovro Gnjidic, Mate Kalajzic, Borna Kapusta, Mario Hezonja, Filip Kruslin, Sven Smajlagic, Mateo Dreznjak, Toni Perkovic, Dominik Mavra, Toni Jelenkovic, Ivan Ramljak, Pavle Marcinkovic, Toni Nakic, Roko Prkacin, Zeljko Sakic, Tomislav Zubcic, Matej Rudan, Dario Dreznjak, Dragan Bender, Ante Zizic, Karlo Matkovic ve Danko Brankovic kadroya çağrılan diğer isimler.

Hırvatistan, 30 Haziran’da Dragic ve Doncic liderliğindeki Slovenya ile karşılaşacak. Bu maçtan 3 gün sonra, 3 Temmuz’da ise Finlandiya ile kritik bir maça çıkacaklar.

Finlandiya 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile liderlik koltuğunda otururken, Slovenya ve İsveç, 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile aynı dereceye sahip. Yani 1 galibiyet ve 3 mağlubiyeti bulunan Hırvatistan’ın işi zor olacak, hata yapma lüksleri bulunmayacak. Grupta ilk 3 sırada yer alan takımlar bir üst tura geçme hakkı kazanacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Letonya’nın Turnuva Kadrosu Açıklandı

2023 FIBA Kupası‘nın başlamasına 2 gün kala takımlar kadrolarını açıkalamaya devam ediyorlar. Sakatlığı nedeniyle Porzingis’den …