Güncel Haberler

İDDİA: Bologna, Milutinov’u Gündemine Aldı (Analiz)

Gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele edecek olan EuroCup şampiyonu Virtus Bologna iddialı bir kadro kurmaya hazırlanıyor.

İtalyan gazetesi Corriere dello Sport’da yer alan habere göre hedeflerindeki isimlerden biri Nikola Milutinov ki temsilcimiz Fenerbahçe’nin de Sırp uzun ile adı geçiyordu biliyorsunuz. Ancak bir hatırlatma yapalım, CSKA Moskova ile 2023 sonuna kadar geçerli bir kontratı var. Yani onu almak isteyen takımın hatrı sayılır bir bonservis bedeli ödemesi gerekecek.

2.13 metre boyunda olan 27 yaşındaki Sırp pivot sakatlıklarla boğuştuğu bu sezon Euroleague’de 16 maçta ortalama 19 dakika süre alırken 7.7 sayı, 6.5 ribaund, 13.6 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sırp uzun boyalı alanda tartışmasız Euroleague’in en dominant bitiricilerinden biri. Gerek ikili oyunlarda gerekse alçak posttaki birebirlerde çok iyi bir bitirici. Ayrıca artık dev fiziğine rağmen daha hareketli bir uzuna dönüştü. Adam değişmelerde kısaların karşısında çabuk yenilmediği gibi tempo arttığında da takımını yanlız bırakmıyor. Ribaundlar konusunda da CSKA’ya ciddi bir fayda sağladı. Onun sahada olduğu dakikalarda CSKA kısaları da potaya çok daha rahat gidebildiler boyalı alandaki etkinliği ve açtığı koridorlar sayesinde.

Milutinov’un sağlıklı kalabildiği sürece kalitesini ve dominantlığını tartışmaya bile gerek yok, Tavares ile beraber fiziksel anlamda boyalı alanı oyunun her iki alanında da en üstün şekilde kullanan iki uzundan birisi. İkili oyunlardaki bitiriciliğinin yanı sıra hücum ribaundlarında da takımına ikinci şans sayıları kazandıran bir uzun. Dolayısıyla Bologna bu transferi bitirebilirse pota altında seviye atlayacağı bir gerçek. Oyun kurucu koltuğunda Teodosic’in oturmaya devam edecek olması da bir Sırp işbirliği izlememize neden olacak. Maestro’nun paslarıyla Jaiteh’i nasıl beslediğini gördük, Milutinov’u da çok verimli kullanacaklardır. Ayrıca burada CSKA’dan takım arkadaşı Hackett ile de yeniden buluşacak, yine uyum içinde olacaklarını düşünüyorum.

https://youtu.be/7yomuMnEk1Q

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …