Güncel Haberler

Beşiktaş, Genç Oyuncular Demir ve Samet’in Durumuna Dair Bir Açıklama Yayınladı

FIBA, Samet Yiğitoğlu ve Demir Doğan’ın transferleri konusunda açılan davada Beşiktaş Icrypex’i haklı buldu ve bundan sonra benzer transfer hamlelerine emsal teşkil edecek bir karara imza attı. Siyah-beyazlılar da karara ilişkin resmi bir açıklama yayınladılar.

2004 doğumlu Samet ve 2006 doğumlu Demir , siyah-beyazlı ekipten ayrılarak Makedonya’nın MZT Skopje takımına transfer olma kararı almıştı ancak bu transfer Beşiktaş‘ın açtığı davanın ardından iptal edildi.

Beşiktaş’tan yapılan resmi açıklama şu şekildeydi:

Altyapımızda yetişen Demir Doğan ve Samet Yiğitoğlu’nun yurt dışına usulsüz transferlerine FIBA tarafından “ilişkisiz belgesi” düzenlenerek izin verildikten sonra hukuken ve etik olarak son derece haklı itirazımızı avukatlarımız aracılığıyla FIBA TEMYİZ KURULU’na taşımıştık. Bu itirazımız neticesinde ülkemizin basketbolu için tarihi bir karar alındı.

FIBA’nın kulübümüzün yetiştirdiği gelecek vadeden genç basketbolcularımızın hukuksuz iznine karşılık, FIBA’nın kararlarının denetlendiği kendi yargı organları FIBA Temyiz Kurulu tarafından iptal edildi.

Demir Doğan ile Samet Yiğitoğlu’nun 23 yaşına kadar tüm hakları kulübümüzün uhdesinde olacaktır.

Genç oyuncuların ve bu oyunculara yatırım yapan kulüplerin haklarının ve sporculuk kariyerlerinin korunması için emsal teşkil eden bu tarihi hukuki kararın ülkemiz içinde de Türkiye Basketbol Federasyonu ve ilgili kurullarına da örnek olması gerektiğinine inanıyoruz.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Beşiktaş JK

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …