Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Milutinov ile İlgileniyor (Analiz)

Gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four hedefiyle yola çıkacak olan Fenenerbahçe Beko, bu yolda iddialı bir kadro kurmak istiyor.

Büyük olasılıkla Vesely’i kaybedecekler ve onun yerini yine yıldız bir uzun ile doldurmak istiyorlar. BasketInside’da yer alan habere göre de bu isim Nikola Milutinov.

Ancak Sırp uzunun CSKA Moskova ile 2023 yazına kadar geçerli bir kontratı var. Eğer Rus ekibinin Euroleague’de yer almayacağı kesinleşirse takımdan ayrılmasına izin verileceği düşünülüyor. Bu noktada da Fenerbahçe Beko‘nun rakipleri arasında Virtus Bologna ve Olympiakos yer alıyor. Ayrıca halen NBA opsiyonu da masada onun için.

2.13 metre boyunda olan 27 yaşındaki Sırp pivot sakatlıklarla boğuştuğu bu sezon Euroleague’de 16 maçta ortalama 19 dakika süre alırken 7.7 sayı, 6.5 ribaund, 13.6 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sırp uzun boyalı alanda tartışmasız Euroleague’in en dominant bitiricilerinden biri. Gerek ikili oyunlarda gerekse alçak posttaki birebirlerde çok iyi bir bitirici. Ayrıca artık dev fiziğine rağmen daha hareketli bir uzuna dönüştü. Adam değişmelerde kısaların karşısında çabuk yenilmediği gibi tempo arttığında da takımını yanlız bırakmıyor. Ribaundlar konusunda da CSKA’ya ciddi bir fayda sağladı. Onun sahada olduğu dakikalarda CSKA kısaları da potaya çok daha rahat gidebildiler boyalı alandaki etkinliği ve açtığı koridorlar sayesinde.

Milutinov’un sağlıklı kalabildiği sürece kalitesini ve dominantlığını tartışmaya bile gerek yok, Tavares ile beraber fiziksel anlamda boyalı alanı oyunun her iki alanında da en üstün şekilde kullanan iki uzundan birisi. Dolayısıyla Fenerbahçe bu transferi bitirebilirse pota altında seviye atlayacağı bir gerçek. Tabi oyun kurucu koltuğunda kimin oturacağı da onun özellikle hücumda ikili oyunlardaki veriminin seviyesini belirleyecek. İkili oyunlardaki bitiriciliğinin yanı sıra hücum ribundlarında da takımına ikinci şans sayıları kazandıran bir uzun.

Elbette Milutinov, Vesely’den çok farklı bir uzun. Çek uzunun orta mesafe hatta bu sezon portföyüne eklediği dış şut tehditi, pasör özellikleri ve atletizmi Milutinov’da yok. Ama buna karşın Sırp uzun çok daha güçlü bir oyuncu ve özel bir bitirici. Ayrıca savunmada da atletik özellikleri üst seviyede olmasa bile çok daha iyi yer tutan, boyalı alanı karartabilen bir uzn. Özetle Fenerbahçe bir yıldızı kaybederken yeni bir yıldız kazanır bu transferle ama kesinlikle oyun sistemini de değiştirmesi gerekecek.

https://youtu.be/7yomuMnEk1Q

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …