Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray, Mahir ile Anlaştı

Ülkemizi gelecek sezon da FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray NEF, transfer planlarına başladı.

Trendbasket’in haberine göre bu sezon Pınar Karşıyaka‘da izlediğimiz Alman asıllı Türk uzun Mahir Ağva ile prensipte anlaştılar, sezon sonunda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. İzmir ekibi ile 2021 yazında 1+1 yıllık kontrat imzalamıştı ama kulübün yeni sezon için opsiyonunu kullanmayacağı belirtiliyor.

2.06 metre boyunda olan 26 yaşındaki Ağva, bu sezon BSL’de 33 maçta ortalama 13.6 dakika süre alırken 4.2 sayı, 2.9 ribaund ve BCL’de ise 9 maçta ortalama 7.9 dakika sahada kalırken 1.0 sayı, 1.8 ribaund ile katkı verebilmişti.

Galatasaray bu sezon yuvaya dönene ama bir türlü sakatlıklardan kurtulamayan Ege Arar’dan yeteri kadar verim alamamıştı. Dolayısıyla yeni sezonda yabancı uzunları dinlendirecek ve enerjisi artı mücadeleci kimliği ile kısa sürelerde dahi verimli olabilecek bir isim arıyorlardı ki Mahir bu anlamda gayet doğru bir hamle olacaktır.

Kariyerine Tubingen genç takımında, Almanya’da başlayan Mahir, sonrasında aynı kulübün A takımında, Erdgas’da, Frankfurt’da ve son olarak Giessen’den oynamıştı. 2019 yazında ülkemize gelerek Daçka ile anlaşmış, 1 sezon orada forma giydikten sonra ise 2020-22 arasında üst üste 2 sezon Karşıyaka formasını terletmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …