Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Hem Valencia’yı Eledi Hem de Koçunu Kaptı!

Turkish Airlines Euroleague‘in A lisanslı ekiplerinden Bitci Baskonia, gelecek sezon için koç değişikliğine gidiyor.

İspanya Liga Endesa play-off ilk turunda elediği Valencia‘nin koçu Joan Penarroya ile 2 yıllık anlaşma yaptılar Eurohoops’un haberine göre. Sezon sonunda da resmi imzalar atılacak ve böylece İspanyol koç gelecek sezon ilk Euroleague maçına çıkmış olacak.

53 yaşındaki tecrübeli koç 2020 ve 2021 yıllarında San Pablo Burgos’un başında üst üste 2 kez FIBA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmış, geçen yaz da Valencia’nın başına geçmişti. Yarasalar ile birlikte de 7DAYS EuroCup’da yarı finale yükselmiş ama sonrasında şampiyon olan Virtus Bologna’ya elenmişleri.

Endesa’da ise belirttiğim gibi play-off ilk turunda normal sezonu 3. sırada bitirmelerine ve saha avantajları bulunmasına rağmen Baskonia’ya 1-2 ile elenmekten kurtulamamışlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …