Güncel Haberler

İDDİA: Monaco ve Asvel, Causeur’ün Peşindeler (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden Fransa Betclic ELITE Pro A ekiplerinden AS Monaco ve LDLC Asvel Villeurbanne, gelecek sezon için kadrolarını yerli oyuncularla güçlendirmek istiyorlar.

İspanya’daki çeşitli kaynaklardan gelen haberlere göre Real Madrid bu yaz kontratı sona erecek olan Fabien Causeur ile gelecek sezon yola devam etmek istemiyor ve iki Fransız ekibi de onunla yakından ilgileniyorlar.

1.96 metre boyunda olan 34 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu bu sezon Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 20.6 dakika süre alırken 8.5 sayı, %43.2 3sayı, 1.6 ribaund, 1.4 asist, 6.7 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sezonun ilk bölümünde COVID nedeniyle ritmini bulamamış olsa da sonrasında koç Laso’nun en güvendiği isimlerden biri oldu Fransız yıldız. Play-off serisinde de Maccabi karşısında ilk maçı koparan isimdi 20 sayı, 4 ribaund, 5 asistlik perormansıyla. Ayrıca Final Four’daki yarı final maçında, El Clasico’da da 18 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile kritik bir performansa daha imza attı. Goss’un sakatlığı ve Heurtel’in bekleneneni veremediği bir ortamda sergilediği bu istikrarlı performanslardan sonra koç Laso’nun ondan vazgeçeceğini düşünmüyorum. Yarı saha hücumlarında sol elini etkili kullanarak yaptığı akıllı penetreler, yüzdeli ceza üçlükleri, yüksek top tekniği ve saha görüşü ile ikinci top yönlendirici olarak takımın organizasyonuna yardımcı olması, savunmada çaldığı toplar ve ribaundlara katkısı ile komple bir kanat oyuncusu.

Sadece Monaco ile Asvel’de değil neredeyse her Euroleague takımında kendisine 6. adam rolünü rahatlıkla bulabilecek bir isim. Özellikle kenardan gelerek hücuma getirdiği hareketlilik ile Monaco ve Asvel gibi orta hatta orta altı takımlarda çok daha fazla öne çıkacaktır. Real ilerleyen yaşı nedeniyle ona kontrat vermek isteyemeyebilir ya da düşük tutarlı ve 1 yıllık kontrat verebilir. Causeur bunu kabul etmesse de artık 34 yaşından sonra yeni bir macera yerine ülkesinde emekliolmayı tercih edeceğini söylemek yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …