Güncel Haberler

İDDİA: Bahçeşehir, Sloven Yıldızı Gündemine Aldı (Analiz)

FIBA Europe Cup şampiyonu olarak başarılı bir sezonu geride bırakan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, yeni sezon için transfer çalışmalarına başladı.

İtalyan kaynaklara göre İstanbul ekibinin gündeminde Cedevita Olimpija‘nın kaptanı Jaka Blazic var.

1.96 metre boyunda olan 31 yaşındaki Sloven kanat oyuncusu bu sezon EuroCup’da 19 maçta ortalama 31 dakika süre alırken, 15.4 sayı, %38.4 3sayı, 4.8 ribaund, 3.6 asist, 17.0 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etti.

EDİTÖR YORUMU:

Daha önce Kızıl Yıldız, Baskonia ve Barcelona ile Euroleague sahnesini test etmiş olan Blazic son 3 sezondur ülkesinde Cedevita formasıyla çok mutlu. Mental olarak yaşadığı olgunluk ve rahatlık onun oyununa yansımış durumda. Bu sezon ise tam anlamıyla 2. baharını yaşadı diyebiliriz. Takımının bir numaralı skor opsiyonu olan, kariyeri boyunca istikrar sorunu yaşadığı dış şutlarını artık ana silahı yapmış Blazic, etkili performansının ödülünü de EuroCup’da sezonun en iyi 2. beşine seçilerek aldı. Zaten pozisyonuna göre üstün fiziği, çabuk ilk adımı ve deliciliğiyle etkiliydi, şimdi dış şutlarda da istikrarı yakalayınca tadından yenmeyen bir hücum silahı oldu. Ayrıca ilerleyen yaşıyla beraber tecrübesi de arttı ve artık şut-pas seçimlerini çok daha verimli yapıyor, top kayıplarını da azalttı. Forvetten de tepeden de ikili oyunları organize edebilen, dribblingi kesmeden orta mesafeden bulduğu şutlarla da skor üretebilen bir oyuncu. Açık alanda halen çok verimli bir oyuncu, kanat koşularında her zaman kendisine kolay sayı şansları buluyor. Hücumdaki bu artılarının yanı sıra savunmada da çok çalışkan, rakibi iyi okuyan, fiziksel teması seven ve toplu rakibi üstünde iyi baskı kuran bir oyuncu. Takımına bu alanda da liderlik edebilen bir isim. Pozisyonuna göre iyi bir ribaundçu olan Blazic, özellikle havuza düşen topları iyi takip etmesi ile biliniyor.

Onun adına aslında söyleyebileceğimiz net bir eksi olmadığını düşünüyorum. Belki sadece pozisyonuna göre topla fazla oynadığını, neredeyse bir oyun kurucu kadar dribbling yaptığı anlar olduğunu belirtebiliriz. Elbette bu Euroleague seviyesinde top paylaşımı ve takımın diğer parçalarının da oyunda kalması adına zaman zaman sorun teşkil edebilir. Ayrıca pasör özellikleri vasat seviyede pozisyonuna göre. Tek yönlü bir oyuncu demek haksızlık olur ama genelde bitirmeye konsantre olduğunu belirtmemiz lazım.

Blazic bir yıldız değil ama sahada herşeyi ortalamanın üstünde yapabilen, yüksek enerjisi, agresifliği ve oyun bilgisi ile her eve lazım bir kanat oyuncusu kesinlikle. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Bahçeşehir de onun hem hücumdaki skorer performansından hem de savunmadaki liderliğinden faydalanacaktır. Smith’i de kadroda tutmayı düşünen Bahçeşehir’in onu daha çok 3 numarada kullanacağını tahmin etmek yanlış olmaz.

https://youtu.be/yya_b4Fgyk4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …