Güncel Haberler

İDDİA: Bahçeşehir, Brodziansky Transferini Bitirmek Üzere (Analiz)

FIBA Europe Cup’ı kazanarak başarılı bir sezonu geride bırakan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, gelecek sezonun transfer çalışmalarına da başladı.

Basketfaul’ün haberine göre bu sezon Joventut Badalona ile yıldızı parlayan Vladimir Brodziansky ile anlaşmak üzereler. Slovak uzunun kontratı bu yaz sona eriyor.

2.11 metre boyunda olan ve hem 4 hem de 5 numarada görev alabilen 28 yaşındaki Brodziansky, bu sezon Endesa’da 27 maçta ortalama 21.2 dakika süre alırken 9.2 sayı, %32.0 3sayı, 4.0 ribaund ve EuroCup sahnesinde ise 16 maçta ortalama 20.9 dakika sahada kalırken 12.3 sayı, %47.6 3sayı, 3.8 ribaund, 1.0 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Slovakya milli takımının da yıldızı konumundaki Brodziansky, Obradoiro oyuncu fabrikasının bir üretimi diyebiliriz. En önemli özelliği hem yüzü dönük sırtı dönük önemli silahlarının bulunması ve her iki uzun pozisyonunda da görev alabilmesi.

Gelin öncelikle artılarına bir göz atalım. Hücumda bir çok silahı var ama öne çıkan alçak posttaki etkinliği. Sol omzu üzerinden dönerel bulduğu çengel atışlar ve adımlayarak bulduğu çengel atışlarla yüksek isabet oranına sahip. Bunun yanında yüzü dönük topu yere vurup potaya gidebiliyor ve daha önemlisi tehlikeli bir şutör, yay gerisinden bış bırakmak istemeyeceğiniz bir isim ki orta mesafede de kısa devrilmelerde hatta dribbling üstü pozisyonlarda bile tehdite sahip. Dolayısıyla 5 numarada oynadığı anlarda önemli bir eşleşme problemi yaratabiliyor. İkili oyunlarda hareketli aldığı topları dengeli ve yüzdeli bitirebiliyor ve fiziğine göre de mobil bir uzun, açık alanda takımla beraber koşabiliyor. Savunma tarafında kendisini geliştirdi artık yanal hareketliliği eskisi kadar ağır değil, adam değişmelerde hedef olacak kadar kötü durumda değil bacakları. Bununla beraber zayıf taraftan blok tehditi sağlayabiliyor rotasyonlu savunmalarda.

Geliştirmesi gereken yönlere bakacak olursak… Öncelikle şutuna fazla güvenip düşük yüzdelerde kalabiliyor, bu da onun verimliliğini düşürebiliyor ki aynı sebepten dolayı potadan uzak kalıyor, bu da ribaund katkısını negatif etkiliyor. Atlet bir uzun olmaması, 5 numara için yeteri kadar güçlü ve kalın olmaması da ribaundlardaki probleminin diğer nedenleri diyebiliriz. 4-5 pozisyonlarında oynayan 2.11 metre boyunda bir oyuncunun sezonu 3-4 ribaund ortalaması ile tamamlaması pek kabul edilebilir değil. Bununla beraber özellikle 4 numarada atletik ve çabuk uzunlara karşı zorlanabiliyor.

Brodziansky, hücumda iç-dış tehditi bulunan, çok yönlü bir silah ve 28 yaşında, yani bir uzunun en verimli olduğu dönemde. Tecrübe ve olgunluk gibi konularda kariyerinin en iyi seviyelerinde diyebiliriz onun için. Ancak ribaundlar ve savunma konusunda zaafları olduğu bir gerçek. Dolayısıyla koç Ernak’ın onun yanına alacağı 5 numaranın atletik ve savunma artı ribaund odaklı bir isim olması, savunmada onun açıklarını da kapatması gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …