Güncel Haberler

FLAŞ: İspanya Milli Takım’ı Brown’u Devşirmek İstiyor! (Analiz)

Eylül ayında başlayacak olan 2022 FIBA EuroBasket öncesi İspanya Milli Takımı guard rotasyonunu güçlendirebilmek adına devşirme çalışmalarına başladı.

AS gazetesinin haberine göre teknik ekip guard rotasyonunu güçlendirmek için Unics Kazan forması giyen Lorenzo Brown‘un devşirilmesi için federasyondan talepte bulundu.

Turnuva 1 Eylül’de başlayacak ve bu kadar kısa bir zamanda 31 yaşındaki tecrübeli guardın ikna edilip sonrasında da işlemlerinin tamamlanması pek kolay görünmüyor. Öncelikle Brown’un İspanyol pasaportu alması durumunda ABD pasaportundan vazgeçmesi gerekiyor.

Rubio’nun devam eden sakatlığı, Rodriguez’in milli takımı bırakması ve Llull’un artık ilerleyen yaşı nedeniyle veriminin düşmüş olması oyun kurucu rotasyonunu epey daraltmış durumda. Koç Scariolo daha önce 2017-19 yılları arasında Raptors’da birlikte çalıştığı tecrübeli guardı takımda görmek istiyor ama bu pek kolay olmayacak prosedürler nedeniyle.

EDİTÖR YORUMU:

Milli takımlar maç kadrolarında sadece bir tane devşirme isim bulundurabiliyorlar ve Brown’un işlemleri tamamlansa bile bu durumda Mirotic’den vazgeçilmesi gerekecek ve bu pek de makul bir senaryo gibi görünmüyor bana…

Peki devşirme işlemleri tamamlanırsa ve koç Scariolo, Mirotic yerine Brown’u devşirme olarak tercih ederse nasıl katkı verebilir? Öncelikl Mirotic gibi Euroleague’in MVP’si seçilmiş bir süper yıldızı takıma almadığınız zaman İspanya bile olsanız ciddi anlamda güç kaybedersiniz ki Brown özellikle onun yokluğunda skora öyle ciddi katkılar verebilecek bir guard değil. Daha çok savunma ve organizasyon alanlarında takıma değer katan bir isim. Evet açık alanda koşmayı seven İspanya’ya bu alanda faydalı olacaktır ve topa yaptığı etkili baskı ile de takıma savunmada sınıf atlatacaktır ama belirttiğim gibi bunlar Mirotic’den vazgeçebilmeniz için hiç ama hiç yeterli değil. Larkin ya da James gibi özel bir guardı devşirirseniz ancak o zaman Mirotic ile tercih yapmayı konuşabiliriz…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor. 24 …